Μητσοτάκης: Στη Διαύγεια και τα πολιτικά κόμματα

Η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να μπουν στη Διαύγεια, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Mεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση στο άρθρο 13 του σχεδίου νόμου, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και αναμένεται η ψήφισή του στα άρθρα και τις τροπολογίες.

Όπως ενημέρωσε την Ολομέλεια ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές και θα κάνει δεκτές «βουλευτικές τροπολογίες που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση».

Ο Υπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο σφάλμα» του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο τονίζοντας πως δεν υπήρξε ούτε ένας που συμμετείχε στην διαβούλευση να μην παραδεχτεί τις θετικές επιπτώσεις της ρύθμισης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: « Ο θεσμός της Διαύγειας ήταν μια θεσμική κατάκτηση. Απαιτείτο όμως η ενίσχυση του. Αυτό κάνουμε, με βελτιωτικές αλλαγές που είναι προϊόν εκτενούς διαβούλευσης και αφού λάβαμε σοβαρά υπόψη τις προτάσεις που έγιναν. Όμως, η Διαύγεια δεν πρέπει να αφορά μόνο το δημόσιο αλλά και τη Βουλή και τα πολιτικά κόμματα. Είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών. Τα κόμματα πρέπει να δεσμεύονται να αναρτούν στην Διαύγεια τις επιχορηγήσεις τους».

Αναφερόμενος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην οποία πρότεινε να αναρτώνται όλες οι πράξεις της Βουλής στον ιστότοπό της, ενημέρωσε το Σώμα ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Κενά και παραθυράκια, διείδε στη ρύθμιση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να εντάξει στον θεσμό, «τα συμβούλια και τους παρατρεχάμενους στα υπουργεία».

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος ανέφερε ότι βάζει θετικό πρόσημο στο νομοσχέδιο, αλλά  χαρακτήρισε ημιτελή την διάταξη για τις εκπαιδευτικές άδειες ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ επικαλείται θέματα που έρχονται στο φως λόγω της Διαύγειας, δεν την ψηφίζει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα