Μια… γροθιά ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ

Με μια δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με προγραμματική συμφωνία σε συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Εμείς έχουμε αποφασίσει συλλογικά, στο τρίτο συνέδριό μας το οποίο τέλειωσε πριν από περίπου δύο μήνες, ότι εργαζόμαστε για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Και μάλιστα προσδιορίσαμε με ποιους πρέπει να αναζητήσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση. Είπαμε, με τις δυνάμεις τις πολιτικής οικολογίας –Οικολόγους Πράσινους–, με δυνάμεις ή συλλογικότητες ή μεμονωμένα πρόσωπα από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, εν προκειμένω τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος, για το παρόν και το μετά της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φ. Κουβέλης.
Αυτό ενώ κυκλοφορούσαν έντονα όλο το προηγούμενο διάστημα σενάρια προσχώρησης της ΔΗΜΑΡ στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως δεν είναι στον σχεδιασμό του κόμματός του η ενσωμάτωση σε άλλο κόμμα, σημειώνοντας πως «η ομόφωνη απόφασή μας είναι ότι η όποια εκλογική μας τακτική προϋποθέτει την πολιτική αυτοτέλεια και αυτονομία αλλά και την οργανωτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς».
Στο ερώτημα όμως αν θα κατέβει με δικό της ψηφοδέλτιο η ΔΗΜΑΡ, απέφυγε να απαντήσει. «Στις αμέσως προσεχείς ημέρες, μετά το πέρας της διαδικασίας για την εκλογή ή μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεδριάσει με την Κεντρική της Επιτροπή, με το Διαρκές της Συνέδριο, και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχει αποφασίσει με σαφή τρόπο τι θα κάνει», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα