Μνημόνιο… και στην Μπαρτσελόνα!

Την ευκαιρία να «νοικοκυρευτεί» οικονομικά και να θέσει πλαφόν στο μπάτζετ συντήρησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, άδραξε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, η οποία ζήτησε από τον Λουίς Ενρίκε να λειτουργήσει μέσα στο νέο πλαίσιο!

Τα οικονομικά ανοίγματα των προηγούμενων ετών έφεραν την ομάδα της Βαρκελώνης αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση, η οποία είχε συνέπεια τη φετινή έλλειψη ρευστότητας. Μπορεί τα σενάρια να εμπλέκουν τους «μπλαουγκράνα» σε μεταγραφικές υποθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς το ποσό που έχουν διαθέσιμο στο ταμείο τους, προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την παραχώρηση του Τσεσκ Φάμπρεγκας στην Τσέλσι, η οποία κατέβαλλε τα 33 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας του.

Η συγκυρία των αποχωρήσεων βαριών συμβολαίων, όπως του Πουγιόλ, του Φάμπρεγκας, του Βαλντές και του Τσάβι, ανοίγει το δρόμο για την οικονομική ανασυγκρότηση του συλλόγου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να μειώσει το έλλειμμα, ώστε να αποφύγει τις συνέπειες, τόσο απέναντι στις αρχές της Ισπανίας, όσο και της UEFA και συγκεκριμένα του Financial Fair Play. Η αποχώρηση των τεσσάρων αυτών ποδοσφαιριστών μειώνει αυτόματα το μπάτζετ συμβολαίων κατά 45 εκατομμύρια σε ετήσια βάση!

Παρότι παραμένουν ενεργά τα συμβόλαια των Λιονέλ Μέσι (30 εκατομμύρια) και του Αντρές Ινιέστα (18 εκατομμύρια), η διοίκηση της «Μπάρτσα» δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποια μείωση για τους δύο παίκτες. Ο Μέσι, ιδιαίτερα, υπέγραψε νέο συμβόλαιο μόλις πριν την έναρξη του Μουντιάλ, οπότε, η οποιαδήποτε κίνηση προς την αντίθεση κατεύθυνση, θα προκαλούσε πολλά περισσότερα προβλήματα, από τις λύσεις που θα έδινε. Τα συμβόλαια των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών θα μείνουν ως έχουν, ωστόσο η… καμπάνα κτυπάει για έναν ακόμη παίκτη που συμμετέχει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και συγκεκριμένα τον Βραζιλιάνο Ντάνι Άλβες. Το συμβόλαιό του κυμαίνεται στα 11 εκατομμύρια το χρόνο και ήδη η Μπαρτσελόνα σκέφτεται να βρει τον αντικαταστάτη του και να τον παραχωρήσει. Ενδιαφέρον για τον παίκτη υπάρχει και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ξεκινήσει ένα ακόμη μεταγραφικό σίριαλ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τα οικονομικά του συλλόγου και αντιπρόεδρο, Χαβιέ Φάους, το ανώτατο όριο συμβολαίων δεν πρέπει να ξεπερνάει στο σύνολό του τα 220 εκατομμύρια σε ετήσια βάση, ενώ το σύνολο των εξόδων της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταγραφών, δεν πρέπει να υπερβεί τα 520 εκατομμύρια! Μπορεί να μας φαίνονται τεράστια νούμερα, αλλά για να τα φτάσει η Μπαρτσελόνα, θα πρέπει να προχωρήσει σε «αιματηρές» περικοπές!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα