Μπορεί να διαρκέσει χρόνια η έξοδος των προσφύγων

Με τα κύματα των προσφυγικών ροών να αυξάνονται ημέρα με την ημέρα και την καθημερινότητα στα νησιά των ανατολικού Αιγαίου να γίνεται όλο και δυσκολότερη μόνο αισιόδοξες δεν ακούγονται οι προβλέψεις που έκανε το πρωί της Τρίτης (8/9) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Τι είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος; Ότι τα καραβάνια των προσφύγων μπορεί να συνεχίσουν να ταξιδεύουν για χρόνια προς την Ευρώπη! «Το κύμα μετανάστευσης δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά την αρχή μιας πραγματικής εξόδου, κάτι που σημαίνει ότι θα είμαστε αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο πρόβλημα για πολλά ακόμη χρόνια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ, ενώ, σύμφωνα με το BBC, η υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, απέστειλαν επιπλέον προσωπικό και πλοία, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης έξω από τη Μυτιλήνη βρισκόταν το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο BLUE STAR Patmos το οποίο θα παραλάμβανε μόνο μετανάστες. Εξάλλου στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλεε την ίδια στιγμή το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 μετανάστες.

Στο μεταξύ, στη διάσωση 474 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 11 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών της Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου και Κω.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα