Μπουρούσης λαμπρός την οδηγεί!

Κι αν στο δικό μας πρωτάθλημα, αλλά και στο Eurocup, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι αυτός που έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, στη μεγάλη ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση, τη Euroleague, αλλά και στο κορυφαίο πρωτάθλημα, το ισπανικό, εκείνος που πρωταγωνιστεί είναι ένας άλλος… ψηλός Έλληνας, ο Γιάννης Μπουρούσης!

Σε δύο εβδομάδες ο Τρικαλινός σέντερ θα φτάσει τα 32, αλλά φέτος παίζει σαν να διαθέτει πνευμόνια και μυς 25χρονου! Τίτλους κερδίζει από… έφηβος με τις μικρές Εθνικές, πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της ΑΕΚ το 2002, έχει πανηγυρίσει τρόπαια συλλογικά,  είναι γεμάτος ατομικές διακρίσεις, αλλά πραγματικά το φετινό του ξεκίνημα είναι εκπληκτικό, αφού πλέον συνδυάζει την αγωνιστικότητά του με στοιχεία ηγετικά.

Έχει πάρει από το χέρι την Λαμποράλ Κούτσα που είναι πρώτη στο ισπανικό πρωτάθλημα και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει! Στο τελευταίο του παιχνίδι με τη Βιτόρια είχε 12 πόντους, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος, παίζοντας επίσης εξαιρετική άμυνα.

Κι αν αυτές οι επιδόσεις δεν φαντάζουν εξωπραγματικές, δεν παύουν να αποτελούν τη βάση των επιδόσεων του Μπουρούση στα φετινά παιχνίδια της Λαμποράλ. Στη δε Euroleague είναι πρώτος στην αξιολόγηση μετά από τρεις αγώνες με μέσο όρο 16,3 πόντους και 8 ριμπάουντ! Πραγματικά εντυπωσιακό ξεκίνημα και άκρως τιμητικό που δύο Έλληνες είναι πρώτοι στους αντίστοιχους πίνακες αξιολόγησης των δύο μεγάλων διοργανώσεων της ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα