Μόλις 3,5 ώρες το ταξίδι με τρένο από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη

Μειώνεται αισθητά το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη για όσους ταξιδεύουν με τρένο, αφού πλέον η απόσταση θα είναι μόλις 3, 5 ώρες. 

Το νέο σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να είναι έτοιμο το 2017, ενώ το Σάββατο μπήκαν οι βάσεις με την υπογραφή της σύμβασης για «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» από την ΕΡΓΟΣΕ και την Κοινοπραξία Τομή ΑΒΕΤΕ – Alstom Transport SA.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 41.297.174,41 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει ανάταξη και αποκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, ώστε αυτά να επανέλθουν στην καλή λειτουργική τους κατάσταση αλλά και αναβάθμιση μέσω προσθήκης νέων λειτουργιών.

 

Παράλληλα, θα εγκατασταθεί καλώδιο οπτικών ινών, θα προστατευθούν οι καλωδιώσεις χαλκού από κλοπές – δολιοφθορές, θα αναβαθμιστούν οι σταθμοί μεταξύ Οινόης – Δαύλειας και μεταξύ Δομοκού – Λάρισας καθώς και η γραμμή Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας και Γαλλικού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα