«Μόνοι σας θα κουβαλήσετε το κόστος του 3ου μνημονίου»

Σκληρή κριτική για τη συμφωνία που διαφαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση με τους δανειστές, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και άφησε να εννοηθεί πως το Κίνημα δεν θα τη ψηφίσει.
«Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιεί ότι αυτά που συμφωνεί με τους διεθνείς συνομιλητές του δεσμεύουν τον ίδιο, την Κυβέρνησή του και τη χώρα και δεν μπορεί εύκολα να παλινδρομήσει», τόνισε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.
«Αυτά όλα δεν έχουν ως σκοπό να πάρουμε μια συμπαθητική δήλωση στο Eurogroup της Δευτέρας για να μην έχουμε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ερχόμενη Τετάρτη. Όλα αυτά πρέπει να οδηγήσουν σε άρση της αβεβαιότητας, σε μία υπεύθυνη συμφωνία στην οποία έπρεπε να έχουμε καταλήξει προ πολλού. Από τις 28 Φεβρουαρίου, για να βγούμε από το μνημόνιο και να πάμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Τώρα δυστυχώς, συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο 3. Αλλά εδώ μας έφερε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά».
Πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι υπάρχει κόστος. Και αυτό τους βαραίνει όλους, όχι μόνο τον κ. Τσίπρα. Και να ξέρουν, ότι το κοινοβουλευτικά μικρό ΠΑΣΟΚ δεν θα τους βγάλει από την δύσκολη θέση», κατέληξε.

Οικογενειοκρατία

«Η οικογενειοκρατία έχει γίνει σήμα κατατεθέν μιας κυβέρνησης δήθεν αριστερής που καθημερινά εξαπατά και κοροϊδεύει τους πολίτες» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τους διορισμούς της κυβέρνησης.
«Για τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το απλό κομματικό κράτος είναι ξεπερασμένη έννοια. Έχουν περάσει πλέον σε άλλη σφαίρα και στήνουν το οικογενειακό – κομματικό κράτος με το να διορίζουν δεκάδες συζύγους, ξαδέρφια, ανίψια, υπουργών και βουλευτών, σε κρίσιμες κυβερνητικές και δημόσιες θέσεις. Η οικογενειοκρατία έχει γίνει σήμα κατατεθέν μιας κυβέρνησης δήθεν αριστερής που καθημερινά εξαπατά και κοροϊδεύει τους πολίτες, καταπατώντας στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επιπλέον, ξεχνά πως για να αλώσει το κράτος πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει πως θα υπάρχει η χώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα