«Μόνος τρόπος για να βγούμε από την κρίση η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»

Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε συνάντηση στο υπουργείο με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν και μετά το πέρας αυτής, ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως «η συνέχεια και η εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος τρόπος η Ελλάδα να βγει από την κρίση». Από την πλευρά του, ο κ. Χαν τόνισε πως «υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα για να γίνει η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική» και πρόσθεσε πως « H Ελλάδα θα λάβει 20 δισ. έως το 2020 από το νέο ΕΣΠΑ”.

 «Η κυβέρνηση μένει απόλυτα πιστή στην πορεία των μεταρρυθμίσεων», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκαν, σε αυτή την πρώτη συνάντηση με τον επίτροπο, η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται καθώς και της νέας προγραμματικής περιόδου και στόχος είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποτελέσματα ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. «Τα εργαλεία του ΕΣΠΑ πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο» είπε ο κ. Δένδιας.

Χαν: «Πρέπει να στηρίξουμε τις ΜμΕ»

Από την πλευρά του, ο κ. Χαν αναφορικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημείωσε: «Πρέπει να στηρίξουμε τις ΜμΕ, να τις χρηματοδοτήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για τη δημιουργία νέων ακόμη και μέσω clusters» και πρόσθεσε: «Μπορούμε να μετρήσουμε τον βαθμό της επιτυχίας της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Υπογράμμισε ακόμα πως υπάρχει δυνατότητα 100% χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ελληνικές τράπεζες. «Έχουμε τις πρώτες ενδείξεις ανάπτυξης και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία. Ελπίζω να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε με τον κ. Χατζηδάκη για τη συνολική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Συνεχίζοντας τόνισε τα εξής: «Όλοι μαζί, από κοινού, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την επίτευξη καλύτερων προοπτικών για την Ελλάδα».

Ο κ. Χάν υπογράμμισε ότι έως το τέλος της θητείας του, επιθυμεί να επιστεφτεί όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε καινοτόμα ερευνητικά κέντρα σε Πάτρα και Κρήτη, σε πρωτοπόρες βιομηχανίες στη Θράκη, στην εξαίρετη ποιότητα κάποιων ΑΕΙ, καθώς και στην εξέλιξη της τουριστικής βιομηχανίας από το μαζικό στον ποιοτικό τουρισμό, ως ευκαιρίες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα