Νέα επίθεση της Φώφης

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε για μία ακόμη ημέρα η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκε στον αγιασμό στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, σημειώνοντας ότι το εν λόγω σχολείο που αποτελεί πρότυπο, παρά την ενίσχυση και από τη δημοτική Αρχή, «προχωρά με δυσκολίες, με ελλείψεις και μέσα στη συνολική άποψη που έχει η σημερινή κυβέρνηση για την ισοπέδωση στην εκπαίδευση θεωρούν ότι η Ειδική Αγωγή πρέπει να στελεχώνεται από τα πλεονάσματα, που προκύπτουν από τις περικοπές σε όλα τα άλλα σχολεία. Στο ολοήμερο, στα Γυμνάσια, στα Νηπιαγωγεία».
Όπως είπε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «εμείς θα είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών και των γονιών στην Ειδική Αγωγή και δεν θα αφήσουμε να επιστρέψει στις εποχές πριν από το ’81 που δεν ανήκε στην εκπαίδευση, αλλά επικρατούσε η λογική της ιδρυματοποίησης. Γιατί εμείς θέλουμε η εκπαίδευση να συμβάλλει καθοριστικά στην επαγγελματική και κοινωνική ένταξη όλων των παιδιών».
Βέβαια η κ. Γεννηματά είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού σχετικά με τα όσα είπε στη ΔΕΘ μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης. Μάλιστα όπως είπε: «Όσοι νόμιζαν ότι το είχε τερματίσει το 2014, έκαναν λάθος. Έκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα». Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά «στραβά αρμενίζει αυτή η κυβέρνηση», ενώ αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν έγιναν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, είπε ότι η κυβέρνηση αύξησε την εισφορά υπέρ υγείας, μείωσε το αφορολόγητο, πετσόκοψε τις επικουρικές και καταργεί το ΕΚΑΣ. Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια έγιναν αυτές οι περικοπές.
Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχει γίνει ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στην Ευρώπη στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων. «Δεν τολμά να πει στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας για 3,5% πλεόνασμα και μας λέει ότι τώρα τα πάντα παραπέμπονται από το 2019 και μετά» σημειώνει και προσθέτει: «Με αυτούς τους ρυθμούς και με την ύφεση που εξακολουθούμε να έχουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τον στόχο για το 2018. Και τότε θα έρθει ο κόφτης που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με τα ψέματα που ειπώθηκαν χθες;». Πάντως , παραδέχτηκε ότι και στο παρελθόν έγιναν περικοπές και αδικίες, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, τότε η χώρα είχε 35 δισ. έλλειμμα που έπρεπε να εξαλειφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ανακοίνωση
Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο. “Ψυχραιμία Αλέξη… Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου. Γι’ αυτό δεν θα πας μακριά. Μην κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης”, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας, σε ερώτηση για το αν εξετάζει το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως δεν υπάρχει δυνατότητα διεύρυνσης με δυνάμεις που «έχουν επιλέξει να στηρίξουν τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα