“Νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή”

Ένα σενάριο που κάηκε γρήγορα επανέφερε ο Σπύρος Λυκούδης με ραδιοφωνικές του δηλώσεις. Ο βουλευτής του Ποταμιού και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ανάδειξης νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή χωρίς να γίνουν πρόωρες εκλογές. Θέτει ως προϋπόθεση για να ακολουθηθεί ο συγκεκριμένος «οδικός» άξονα την δήλωση της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να βγάλει σε πέρας τα καθήκοντα που έχει αναλάβει.

Ερωτηθείς γιατί δεν προκρίνει την προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση αδυναμίας της κυβέρνησης να ασκήσει τα καθήκοντα της απάντησε «θα πρέπει να έχουμε έτοιμο ένα κυβερνητικό ρεαλιστικό πλαίσιο το οποίο θα προκύψει την επόμενη, των εκλογών εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι υπάρχει» τόνισε.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι στο εγχείρημα αυτό πρέπει να συμβάλει «στο σύνολο του ο δημοκρατικά πολιτικός κόσμος του συνταγματικού τόξου με τη συμμετοχή προφανώς και των δύο μεγάλων κομμάτων». Ο ίδιος απέφυγε να ξεκαθαρίσει, ότι μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει αλλαγή πρωθυπουργού.

Υπάρχει πλειοψηφία

Αναφερόμενος στα της αξιολόγησης και στις νύξεις του Πάνου Σκουρλέτη περί ευρείας συναίνεσης στη ψήφιση των επικείμενων μέτρων, ο κ. Λυκούδης απάντησε ότι η κυβέρνηση διαθέτει «μικρή μεν πλην επαρκή πλειοψηφία για να τα ψηφίσει. Κανείς άλλος δεν είναι υποχρεωμένος ή διατεθειμένος όσο και αν αντιμετωπίζει θετικά την αξιολόγηση να ψηφίσει μέτρα που δεν συνεννοήθηκε» υπογραμμίζει.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αν και διευκρινίζει ότι οι προφητείες στη πολιτική δεν είναι εύκολη υπόθεση, δεν διστάζει να πει ότι πιθανόν να είχε αποφευχθεί το τρίτο μνημόνιο αν δεν είχαν γίνει εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καταλόγισε τέλος στην σημερινή κυβέρνηση ότι δεν έχει προχωρήσει σε μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις.

«Οι μεταρρυθμίσεις επιδιώκονται αλλά δεν πραγματώνονται διότι κάθε φορά αυτός που είναι μπροστά σε μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει πολιτικό κόστος σταματά γιατί φοβάται» καταλήγει.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα