Νέα στοιχεία για τα εξοπλιστικά στα χέρια των ανακριτών

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων  έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές διαφθοράς καθώς αποκαλύπτουν εμβάσματα εκατομμυρίων που θεωρούνται πιθανότατα μίζες.

Πρόκειται για μια λίστα με κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 έως το 2010 στην οποία φαίνεται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα προς άγνωστες έως σήμερα εταιρείες που πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.

Η λίστα βρέθηκε μετά από αιφνιδιαστική έφοδο στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου για τα εξοπλιστικά, μεσάζοντα όπλων, Δημήτρη Παπαχρήστου, και την κατέσχεσαν οι ανακριτές διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέας και Χριστόφορος Μάρκου, που χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN.

Για να ενισχύσουν αυτά τα στοιχεία και πιθανόν να τα αποκωδικοποιήσουν οι ανακριτές καλούν εκ νέου το πρωί τον κατηγορούμενο για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνη Κάντα, οι πληροφορίες του οποίου ανοίγουν τα στόματα πλέον στην υπόθεση των μιζών.

Για  τον Δημήτρη Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann, ο Κάντας είχε πεί ότι  δωροδοκήθηκε με 750.000 ευρώ για την σύμβαση των γερμανικών πυροβόλων PZH 2000.

Οι κ.κ. Γεωργουλέας και Μάρκου έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, ο οποίος φέρεται να λάδωνε προκειμένου η εταιρεία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες. Επίσης καλείται σε απολογία ο Σπύρος Παπαχρήστου, γιος του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο νέος κατηγορούμενος  εμφανίζεται ως διαχειριστής δυο off shore εταιρειών, των OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 650.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας, ενώ φέρεται να έλαβε και 300.000 σε μετρητά.  Καλείται ακόμα σε απολογία ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου, στον Κάντα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα