Νέο εργατικό ατύχημα στα ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας

Οι αναγνώστες τής «Α» δυστυχώς δεν εκπλήσσονται από την είδηση του τραυματισμού, την περασμένη Παρασκευή, τριών εργαζομένων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) στην Ελευσίνα, κατά την προσπάθεια τους να σβήσουν φωτιά που ξέσπασε στις νέες μονάδες τής εταιρίας. Η εφημερίδα μας, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τον τελευταίο μήνα, έχει προειδοποιήσει όχι μόνο για τη ρύπανση που προκαλείται από τις υποτίθεται περιβαλλοντικά φιλικές νέες εγκαταστάσεις, αλλά και για τα συχνά ατυχήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό το ατύχημα που συνέβη στη Μονάδα 32 τον περασμένο Ιούνιο, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργαζόμενος στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια.

Η φωτιά την Παρασκευή προκλήθηκε από διαρροή εύφλεκτου υλικού. Οι εργαζόμενοι διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο «Αττικό» Νοσοκομείο. Το σωματείο εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. «Αγωνιστικό Μέτωπο», το οποίο πρόσκειται στο ΚΚΕ, επισημαίνει πως το ατύχημα θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της έλλειψης κατάλληλων μέτρων ασφαλείας. Ταυτοχρόνως, επιτίθεται στις συνθήκες εργασίας τις οποίες χαρακτηρίζει η εντατικοποίηση, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού που αντικαθίσταται από εργολαβίες, καθώς και η απουσία μέτρων ασφάλειας.

Η “Α”, πάντως, οφείλει να αποδώσει τα “εύσημα” στον διευθυντή Επικοινωνίας των ΕΛ.ΠΕ. Αγγελο Στράνη, ο οποίος κατόρθωσε για μια ακόμα φορά η είδηση ενός εργατικού ατυχήματος στην εταιρία στην οποία απασχολείται να περάσει στα “ψιλά” των μέσων ενημέρωσης. Σε αυτό βεβαίως συνέβαλε, πέρα από το “μπούκωμα” των μίντια με διαφημίσεις από την επιχείρηση που κατά 42,6% ανήκει στον Όμιλο Λάτση και κατά 35,5% στο ελληνικό Δημόσιο, και η απουσία κάποιας σχετικής ανακοίνωσης από τα ΕΛ.ΠΕ. ως θα όφειλαν, αν μη τί άλλο ως ένδειξη σεβασμού στους εργαζομένους τους που έπεσαν κυριολεκτικώς μες τη φωτιά για να τη σβήσουν με κίνδυνο της ζωής τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα