Νίκος Λυμπερόπουλος. Τον εμπιστεύεται!

 

Επιστροφών συνέχεια στην ΑΕΚ! Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ο εκλεκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη θέση του τεχνικού διευθυντή που μένει ορφανή μετά την αποχώρηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Γιατί, όμως, επιλέχθηκε ένας άνθρωπος ο οποίος το 2014 είχε αποχωρήσει από την ομάδα σχετικά αιφνιδιαστικά και χωρίς να ολοκληρώσει το έργο του;

Ο Λυμπερόπουλος να σημειώσουμε δεν έρχεται ως αντικαταστάτης του Σουηδού, καθώς ο Μαϊστόροβιτς ήταν κυρίως προϊστάμενος του μετεγγραφικού σχεδιασμού, ενώ ο Μεσσήνιος έρχεται να αναλάβει ένα πολύπλοκο ρόλο. Το αν θα ανταποκριθεί θα φανεί στο μέλλον, πάντα έτσι συμβαίνει.

Οι λόγοι που επιστρέφει

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος βρέθηκε πρώτος στη λίστα του Δ. Μελισσανίδη με το που αποφασίστηκε το διαζύγιο με τον Μαϊστόροβιτς; Οι λόγοι είναι τρεις:

Τον γούσταρε ως ποδοσφαιριστή! Μπορεί να μην έχει τόση σημασία το αν ένας παράγοντας έχει παίξει στα νιάτα του μπάλα σε υψηλό επίπεδο, αλλά εδώ που τα λέμε πολλοί από τους κορυφαίους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν γράψει ιστορία και ως παίκτες. Ο «Λύμπε» ήρθε στην ΑΕΚ το 2003 με παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, με ταμειακή διευκόλυνση δηλαδή προς τη διοίκηση του Πέτρου Στάθη. Σε μία εποχή που ο σημερινός ηγέτης της Ένωσης δεν βρισκόταν στη διοίκηση, δείγμα του πόσο πολύ τον εκτιμούσε ως ποδοσφαιριστή. Το ένστικτο του Μελισσανίδη αποδείχθηκε «χρυσό» για την ΑΕΚ, καθώς ο Λυμπερόπουλος βοήθησε όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές την Ένωση να μπει στους ομίλους του Champions League και να φέρει πίσω «χρυσάφι» στην ΠΑΕ!

Τον εκτιμά ως άνθρωπο: Όσοι γνωρίζουν τον Νίκο Λυμπερόπουλο ξέρουν πως πρόκειται για ένα «διαμάντι». Έχει έναν φανταστικό χαρακτήρα και ως νέος στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού είχε πάντα σκυμμένο το κεφάλι και άκουγε τους μεγαλύτερους. Ήταν τόσο αγαθός που η τότε διοίκηση του ΠΑΟ εκμεταλλεύτηκε αυτή την αδυναμία του και τον χαρακτήρισε «κλικαδόρο». Στην ΑΕΚ, πιο μεγάλος πια, ήταν δάσκαλος και πατέρας για τους μικρότερους, πάντα τους προστάτευε, πάντα τους βοηθούσε.

Συνεργάστηκαν άψογα, χώρισαν φιλικά: Ο Νίκος Λυμπερόπουλος κατά τη διάρκεια της πρώτης του παραγοντικής θητείας στην ΑΕΚ «τράκαρε» πάνω στην τότε παράλληλη προσπάθειά του να γίνει εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών. Ο διττός του ρόλος δεν του επέτρεψε να εργαστεί όπως θα ήθελε στην ΠΑΕ και το διαζύγιο ήρθε ομαλά και χωρίς προστριβές. Στο διάστημα που δούλεψε στην ομάδα, ο «Λύμπε» και ο Μελισσανίδης είχαν καλή συνεργασία, αλλά το αφεντικό της ΑΕΚ τον ήθελε πιο ενεργό. Ο Λυμπερόπουλος αποφάσισε να φύγει όταν στην προσπάθειά του να φέρει στα Σπάτα τον Δημήτρη Παπαδόπουλο έχασε αρκετό χρόνο και ένιωσε ότι εκθέτει την ομάδα.

Ο πραγματικός ρόλος του στην ΠΑΕ

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι αρμοδιότητες του Λυμπερόπουλου θα είναι πλέον διαφορετικές. Τους πιο… μετεγγραφικούς μήνες του χρόνου θα έχει τις «κεραίες» του ανοιχτές και θα μελετά περιπτώσεις στην Ελλάδα και στον κόσμο, ενώ  θα είναι ο άνθρωπος που πρώτος θα έρχεται σε επαφή με τους παίκτες που τα συμβόλαιά τους θα εκπνέουν για να μαθαίνει τις σκέψεις τους και να τους ενημερώνει για τις προθέσεις της ΠΑΕ και του προπονητή.

Τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου θα βρίσκεται στα Σπάτα και θα παρακολουθεί τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα πληροφορεί τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ομάδα με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Δεν θα επεμβαίνει, αλλά θα ενημερώνει τον ηγέτη της ΠΑΕ και θα κάνει ποδοσφαιρικές κρίσεις.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά μιλάει πάντα επί της ουσίας. Πριν από δώδεκα χρόνια σε ένα ματς Αιγάλεω-ΑΕΚ, ο Φερνάντο Σάντος τον είχε χρησιμοποιήσει σε μία θέση εκτός περιοχής. Ο Λυμπερόπουλος μετά το τέλος του αγώνα είχε δηλώσει πως προτιμά να παίζει εντός, νιώθει ότι είναι καλύτερος εκεί, αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί στην καινούρια του θέση. Ούτε αερολογίες, ούτε τίποτα. Πραγματικές, ποδοσφαιρικές δηλώσεις!

Αυτή την τόλμη και την ειλικρίνεια θέλει από τον Λυμπερόπουλο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που αν μπορούσε θα βρισκόταν κάθε μέρα στα Σπάτα για να βλέπει τις προπονήσεις. Πλέον, θα έχει τον Λυμπερόπουλο για να του μεταφέρει ο 42χρονος παράγοντας τους ποδοσφαιρικούς του προβληματισμούς, χωρίς να «καπελώνει» ή να μπαίνει στα λιμέρια του εκάστοτε προπονητή. Με τις γνώσεις του και την ειλικρίνειά του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα