Να γιατί άφησα τον Λάμπαρντ να φύγει!

Την ανάγκη να… εξηγηθεί για την απόφασή του να αφήσει τον Φρανκ Λάμπαρντ να φύγει από την Τσέλσι, αισθάνθηκε ο τεχνικός των «μπλε», Ζοσέ Μουρίνιο, σχεδόν ενάμισι χρόνο μετά.

Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στο μελλοντικό πλάνο που είχε στο μυαλό του και στην απόφαση που έλαβε μόνος του ο Φρανκ Λάμπαρντ. Μάλιστα, επιχείρησε τη σύγκριση του διεθνούς παίκτη με τις περιπτώσεις των Ντιντιέ Ντρογκμπά και Τζον Τέρι, υποστηρίζοντας πως για τον Λάμπαρντ υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις. Ας δούμε τι δήλωσε ο πάντα ξεχωριστός «mister Mou»:

«Είναι η δική του ζωή και δεν έχει να κάνει με εμάς. Άφησε την Τσέλσι ως ελεύθερος παίκτης και έκανε τις επιλογές του. Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε γι’ αυτό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Βάση της δικής μου οπτικής, όταν θέλεις να κοιτάξεις μπροστά, κοιτάς και φτιάχνεις το μέλλον με παίκτες όπως ο Φάμπρεγκας, ο Μάτιτς και ο Μπόγκα, οι οποίοι έχουν δέκα χρόνια ποδοσφαίρου μπροστά τους.

Το πλάνο μας ήταν για τα επόμενα δέκα χρόνια και όχι για την επόμενη σεζόν. Αυτό είναι το σωστό για μένα. Βέβαια, μπορείτε να μου πείτε για τον Ντρογκμπά και τον Τέρι. Ο Ντρογκμπά ήρθε για να βοηθήσει στο σκοράρισμα και να συντελέσει στην ανάπτυξη των νεαρότερων παικτών. Ο Τέρι είναι ο καλύτερος αμυντικός στην Αγγλία και δεν τίθεται θέμα ηλικίας του. Η ομάδα κοιτάζει μπροστά και το να έχει στη σύνθεσή της μεγάλους παίκτες, όπως ο Λάμπαρντ, εμποδίζει την ανάπτυξη των υπολοίπων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα