«Να κοιτάζω χαμηλά και να είμαι ταπεινός»

Συνέντευξη στην ευρείας κυκλοφορίας ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» παραχώρησε ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας της Ουντινέζε, Ορέστης Καρνέζης.

Ο άλλοτε γκολκίπερ του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού, μίλησε για την πορεία του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το επάγγελμά του. Αναλυτικά όσα είπε ο 28χρονος πορτιέρο:

«Σίγουρα υπάρχουν σπουδαίοι τερματοφύλακες στην Ιταλία και το γεγονός ότι βρίσκομαι στην 5η θέση της αξιολόγησης του πρωταθλήματος, είναι πολύ σημαντικό. Κάθε Δευτέρα κοιτάζω τους αριθμούς, αλλά δεν στέκομαι εκεί, διότι γνωρίζω ότι οι αριθμοί αλλάζουν. Κοιτάω να είμαι καλά, έτοιμος και θυμάμαι τα λόγια του πατέρα μου, όταν στα 14 μου έφυγα από το σπίτι στην Αθήνα, για να πάω στην Κρήτη, στην ακαδημία του ΟΦΗ, να κοιτάω πάντα χαμηλά και να είμαι ταπεινός. Ό,τι και να συμβεί, δεν είναι ποτέ καταστροφή. Έφτασα να παίζω στην Ιταλία και παρά τα όσα έλεγαν οι γύρω μου, προερχόμουν από ένα καλό Μουντιάλ και αισθανόμουν μία χαρά.

Ο ρόλος του τερματοφύλακα είναι ειδικός. Χρειάζεται ταλέντο, αλλά και εμπειρία. Στον Παναθηναϊκό χρειάστηκε να περιμένω 3-4 χρόνια, πριν γίνω βασικός. Όταν κάποιος δεν παίζει, μπορεί να αποφασίσει την αλλαγή ομάδας, αν αυτό τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα σε επίπεδο ψυχολογίας. Η δική μου συμβουλή είναι να μείνει, να δουλέψει και να πάρει εμπειρίες, όταν του δοθεί η ευκαιρία. Επέλεξα να γίνω τερματοφύλακας για δύο λόγους. Ο ένας ήταν ότι σε νεαρή ηλικία δεν μου άρεσε να τρέχω! Το δεύτερο είναι ότι ήμουν πολύ μικρός όταν άρχισα να παίζω και κατέληξα στο τέρμα! Οι Ιταλοί μοιάζουν λίγο με τους Έλληνες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα