Να ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή θέλουν 7 στους 10

Θετική θεωρεί  τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων το 51,5% των ερωτηθέντων πολιτών που συμμετείχαν σε πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚAΠΑ Research που έγινε στις 14 Ιουλίου στις 13 περιφέρειες της χώρας σε δείγμα 762 ατόμων.

Πολύ υψηλότερο είναι ωστόσο το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία 72% έναντι 25,3% που διαφωνούν. Αντίστοιχα υψηλό (70,1%) είναι το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ότι η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή έναντι 25,3% που απάντησαν ότι πρέπει να καταψηφιστεί.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των απαντήσεων δείχνει ότι οι Έλληνες αντιτίθενται στην προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα, το 64,5% θεωρεί ότι πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με στήριξη από την παρούσα βουλή, έναντι 31,2% που πιστεύει ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες.

Αναφορικά με το ποιος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα επώδυνα μέτρα που περιέχει η συμφωνία,το 48,7% θεωρεί υπεύθυνους τους Ευρωπαίους λέγοντας ότι δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας, έναντι 44,4% που “δείχνουν” ως υπεύθυνη την κλανθασμελνη τακτική που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα