Νταμπούρ, το νέο «αστέρι» της Βηθλεέμ!

Το όνομά του Μουόνας Νταμπούρ. Είναι 23 ετών. Αγωνίζεται στην ελβετική Γκρασχόπερς. Είναι Ισραηλινός και γεννήθηκε στη Βηθλεέμ. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να τον συζητά σύσσωμη η ποδοσφαιρική πιάτσα! Γιατί είμαστε τόσο σίγουροι; Δείτε και διαβάστε!

Ο νεαρός επιθετικός έδειξε καλά στοιχεία στο πρωτάθλημα του Ισραήλ με τη φανέλα της Μακάμπι και το χειμώνα του 2014 η Γκρασχόπερς επέλεξε να ποντάρει πάνω του.  Παρά το νεαρό της ηλικίας του και τη μετακόμιση σε ένα εντελώς νέα περιβάλλον, προσαρμόστηκε με το καλημέρα, στο πρώτο του ματς με τη Σεντ Γκάλεν σκόραρε δις και είχε μία ασίστ και έβγαλε τη σεζόν με 9 γκολ σε 12 ματς πρωταθλήματος. Την επόμενη χρονιά πέτυχε 18 γκολ σε 35 ματς όλων των διοργανώσεων, ενώ είχε και 9 ασίστ, ενώ φέτος… Κρατηθείτε!

Μετά από 15 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελβετίας (όλες 90λεπτα!) έχει πετύχει 12 γκολ κι έχει προσφέρει 11 ασίστ! Αδιανόητοι αριθμοί για ένα άγνωστο παιδί  στα 23 του χρόνια. Διότι πέρα από την έφεση στο σκοράρισμα, είναι εξίσου δημιουργικός όσο δεν πάει. Το ότι ο προπονητής του δεν τον βγάζει αλλαγή ούτε για την αποθέωση από τον κόσμο είναι δείγμα ότι υπολογίζει στην καλή του ενέργεια μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά και το ότι έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Ο Νταμπούρ συνολικά σε 148 ματς στις διοργανώσεις της Ελβετίας και του Ισραήλ έχει σκοράρει 62 φορές και μετράει επίσης 34 ασίστ, ενώ εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις του νε τις Εθνικές ομάδες του Ισραήλ. Στην ανδρών έχει ένα γκολ σε τρεις συμμετοχές και με τις U-17 και U-19 συνολικά 16 γκολ σε 26 ματς!

Αν δεν σας φτάνουν οι αριθμοί, τότε απολαύστε τον παίκτη στο πρόσφατο ματς της Γκρασχόπερς με τη ΣΙόν που πέτυχε το γκολ της χρονιάς (μέχρι στιγμής) στην Ελβετία και σίγουρα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή το κασέ του κυμαίνεται στα 5.000.000 ευρώ. Όποιος έχει τα λεφτά…χτυπάει την πόρτα της Γκρασχόπερς και περιμένει την απάντηση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα