Ντιμπέιτ για επτά -άνευ ουσίας- στην Παιανία

Σε παράλληλους μονολόγους λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαν στην διάθεσή τους προχώρησαν οι επτά υποψήφιοι δήμαρχοι Παιανίας. Συντονιστής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Πρέκας ενώ το ακροατήριο αποτελείτο σχεδόν αποκλειστικά από τους υποψηφίους δημοτικών συμβούλων.

Η συζήτηση κινήθηκε σε πέντε άξονες:

  • Παιδεία – πολιτισμός – Αθλητισμός
  • Υγεία
  • Περιβάλλον
  • Διοίκηση
  • Υποδομές

Τις ερωτήσεις τις είχαν υποβάλλει οι ίδιοι οι συνδιασμοί και προέκυπταν μετά από κλήρωση. Μόνο που οι υποψήφιοι δεν έδειξαν καμία έμπνευση ακόμα και σε αυτόν τον τομέα καθώς προφανής ήταν η πρόθεσή τους να προβάλλουν σημεία του προγράμματος τους και όχι να αναδείξουν τα σημεία που υπερέχουν.

Την συζήτηση μονοπώλησε ο καυγάς των Αλέξανδρου Καποδίστρια και Σπύρου Στάμου! Ο δεύτερος σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση είχε κλείσει ως μέρα κεντρικής ομιλίας του εκείνη που εθιμοτυπικά ανήκει στον απερχόμενο δήμαρχο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις όλων των υποψηφίων και οδήγησε αρχικά στην υποχώρηση του δημάρχου Δημήτρη Δάβαρη.

Μόνο που ο Σπ. Στάμου επέλεξε να προκαλέσει για ακόμα μια φορά στο ντιμπέιτ σε μια προσπάθεια να δείξει ότι σέβεται τους θεσμούς και ότι εν τέλει θα μιλήσει βάση του αρχικού προγραμματισμού.

Η δήλωση έγινε κόντρα στις συμφωνημένες διαδικασίες του ντιμπέιτ γεγονός που οδήγησε τον Αλέξανδρο Καποδίστρια, επίσης υποψήφιο δήμαρχο, να καταγγείλει τις προσπάθειες του ανθυποψηφίου του. Μόνο που το ακροατήριο του κ. Στάμου επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Καποδίστρια υποχρεώνοντας τον συντονιστή να ανεβάσει τους τόνους.

Επί της ουσίας τώρα:

  • Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δάβαρης υποσχέθηκε μέχρι και μηδενικούς λογαριασμούς ηλεκτρικούς στους δημότες του γιατί θα φτιάξει πάρκο ανεμογεννητριών! Κατά τα λοιπά επιχείρησε να υπερασπιστεί το έργο του ενώ προσπάθησε να δημιουργήσει το προφίλ του μοναδικού από τους επτά που έχει γνώσεις διοίκησης και για αυτό θα πρέπει να επανεκλεγεί.
  • Ο Αλέξανδρος Καποδίστριας, υιοθετώντας κομματική γλώσσα (προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) εμφανίστηκε ρεαλιστής σε κάποια ζητήματα ενώ για τα υπόλοιπα κάλεσε σε αγωνιστικές διεκδικήσεις. Παραβίασε τους κανόνες του ντιμπέιτ επιτιθέμενος στην τοποθέτηση του σε ανθυποψήφιο του και επικαλέστηκε ακριβώς το γεγονός ότι είναι τοποθέτηση και μπορούσε να πει ότι θέλει!
  • Ο Ισίδωρος Μάδης επέλεξε να απαντήσει κυρίως βάση του προγράμματός του συμφωνώντας σε πολλά σημεία με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνική πολιτική.
  • Ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης φρόντιζε να θυμίζει πως ο συνδυασμός του έχει από καιρό καταθέσει πρόγραμμα αλλά είναι προφανές πως δεύτερη ανάγνωση δεν είχαν κάνει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο υποψήφιος δήμαρχος να προαναγγείλει πως αν εκλεγεί θα… παρανομήσει επιχορηγώντας υπό όρους τοπικές επιχειρήσεις! Την ίδια ώρα φρόντιζε με κάθε τρόπο – αλλά χωρίς να το δικαιολογεί- να μειώνει τους ανθυποψηφίους του.
  • Από τα περίεργα οι δύο καρέκλες για έναν υποψήφιο! Ενώ τον δήμο διεκδικεί επίσημα ο Γ. Σιώκος υπήρξε απαίτηση – που ικανοποιήθηκε- στο πάνελ να βρίσκεται και ο Κ. Κατσίκης. Ο συνδυασμός προέκυψε μετά από συνεργασία των δύο. Επί της ουσίας τώρα και οι δύο περιορίστηκαν σε γενικές αναφορές και περιγραφές πλαισίου αποφεύγοντας να μπουν στην ουσία.
  • Κολλημένος στις σημειώσεις του και με μεγάλες διακοπές στον λόγο του εμφανίστηκε ο Σπύρος Στάμου. Αυτό πάντως δεν τον εμπόδισε από το να υποσχεθεί ακόμα και σώμα Δημοτικής Αγροφυλακής προαναγγέλοντας προσλήψεις. Κατα τα λοιπά αναφέρθηκε σε δράσεις που είχε κάνει ως πρόεδρος τοπικού συλλόγου.
  • Τέλος ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Κ. Φιλιούσης επέλεξε κυρίως τον κομματικό λόγο διαχωρίζοντας τις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης από εκείνη της κεντρικής εξουσίας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα