Ντρογκμπά… τέλος από την Ακτή Ελεφαντοστού!

Η χρονιά των μεγάλων διεθνών αποχωρήσεων είναι το 2014! Μετά τον Ισπανό Τσάβι Ερνάντεθ και τον Γερμανό Φιλίπ Λαμ, τη σκυτάλη πήρε ο σπουδαίος Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού!

Ακόμη και τα πιο όμορφα «παραμύθια», κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους! Μετά από 104 συμμετοχές με τους «Ελέφαντες» και 65 γκολ, ο Ιβοριανός επιθετικός πήρε τη μεγάλη απόφαση, ανοίγοντας το δρόμο των ευκαιριών σε άλλους παίκτες. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του:

«Ήταν πολύ έντονο το συναίσθημα της λύπης, όταν αποφάσισα να σταματήσω από την Εθνική ομάδα. Αυτά τα 12 χρόνια που αγωνίστηκα με τη φανέλα της Εθνικής, ήταν γεμάτα πάθος και αισθήσεις. Από το πρώτο κάλεσμά μου, μέχρι και το τελευταίο μου παιχνίδι, προσπάθησα πάντα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την πατρίδα μου.

Είμαι πολύ περήφανος που έγινα αρχηγός αυτής της ομάδας για οκτώ χρόνια και βοήθησα, ώστε να τοποθετηθεί η Εθνική της χώρας μου, ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο, παίρνοντας μέρος σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα και δύο Αφρικανικά Κύπελλα.

Δεν ξέρω αν μπορώ να δώσω όσα ευχαριστώ αξίζουν στους φιλάθλους μας, για όλη την αγάπη που μου έδωσαν αυτά τα χρόνια. Όλα μου τα γκολ, όλα μου τα κύπελλα, όλες μου οι νίκες, είναι αφιερωμένες σε σας. Σας αγαπώ»!

Ο τεράστιος αυτός επιθετικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2002, με αντίπαλο τη Νότια Αφρική. Το Φεβρουάριο του 2003, κόντρα στο Καμερούν, πέτυχε το πρώτο του γκολ. Η διεθνής του καριέρα έληξε με… άδοξο τρόπο, κόντρα στην Ελλάδα, από την οποία γνώρισε την ήττα με 2-1.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα