Ντόναλντ Τραμπ στον ΟΗΕ

Τα «κράτη παρίες» αποτελούν απειλή «για τα υπόλοιπα κράτη και για τους ίδιους τους λαούς τους», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός ηγέτης προειδοποίησε τους εχθρούς των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός «σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ», και καταφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο εναντίον της Πιονγκγιάνγκ, κάνοντας λόγο για ένα «διεστραμμένο καθεστώς»  προειδοποιώντας ότι «θα καταστρέψει πλήρως» την Βόρεια Κορέα εάν δεν υποχωρήσει.

Απαράδεκτη η κατάσταση στην Βενεζουέλα

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στην Βενεζουέλα και τόνισε ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να καθόμαστε στην άκρη και απλά να παρακολουθούμε.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση», αν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της και αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών.

Πυραυλάνθρωπος ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Για την Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναγκασθούν να «καταστρέψουν πλήρως» την Βόρεια Κορέα, αν η Πιονγκγιάνγκ δεν υποχωρήσει στο ζήτημα των πυρηνικών. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ως «rocket man» (πυραυλάνθρωπο) σε αποστολή αυτοκτονίας.

«Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και συμπλήρωσε ότι «ο Rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του».

Κάλεσε τέλος τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστούν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ, εκτός αν σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.

«Όνειδος» η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι «μία από τις χειρότερες που έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ» και αποτελεί «όνειδος» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν η τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα, στην ομιλία του στον ΟΗΕ.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας το Ιράν «διεφθαρμένη δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα