Χείρα βοηθείας από Σαββίδη σε ΣΥΡΙΖΑ

Στον αδυσώπητο επικοινωνιακό «πόλεμο», ο λαός του ΠΑΟΚ απάντησε με… βροντές στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα», με τον μεγαλύτερο σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης, τους «Μακεδόνες», να βγάζουν ανακοίνωση και να καλούν τους απανταχού πατριώτες να πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο. Περίπου 50 ώρες μετά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε κι αυτή μία ανακοίνωση, που όμως δεν… ακουμπάει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, που κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους γιαλαντζί Μακεδόνες των Σκοπίων! Την ίδια στιγμή, ο Αλαφούζος με τον Μαρινάκη πετύχαιναν συντριπτική νίκη εις βάρος του Σαββίδη στην «υπόθεση Μολέδο». Έπαιξαν κι αυτοί ένα «παιχνίδι» εις βάρος του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία και το κέρδισαν. Εκτέθηκε ο Σαββίδης, που είχε καλλιεργήσει στον λαό του ΠΑΟΚ τη βεβαιότητα ότι θα έφερνε –και μάλιστα εύκολα– τον Βραζιλιάνο αμυντικό του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Και στο ένα και στο άλλο «φιάσκο», κοινός παρονομαστής είναι ο Μολέδο.

Όσον αφορά στο συλλαλητήριο, στην κυβέρνηση ήταν πεπεισμένοι ότι ο λαός του ΠΑΟΚ δεν θα τους έστελνε τελεσίγραφο για το όνομα του γειτονικού κρατιδίου. Γιατί; Διότι ο Σαββίδης, μεγάλος αναμορφωτής του ΠΑΟΚ, αλλά και προσκείμενος στην κυβέρνηση, κατάφερε και άλλαξε το ποδοσφαιρικό τοπίο, με τις εκλογές της ΕΠΟ, ώστε σήμερα ο «δικέφαλος» να προβάλλει ως φαβορί για τον τίτλο. Με «δόλωμα», λοιπόν, ένα πρωτάθλημα, η κυβέρνηση θεωρούσε ότι οι ΠΑΟΚτσήδες θα… σιωπούσαν στο «Σκοπιανό». Πλανήθηκαν, γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όπως έγραψε η «Α», πρώτα είναι Μακεδόνες και μετά… ΠΑΟΚ, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα με την ανακοίνωση του συνδέσμου «Μακεδόνες» που είναι έτοιμοι να κατακλύσουν τον Λευκό Πύργο. Την ίδια στιγμή, ο Ιβάν Σαββίδης προσπαθούσε να πάρει από τον Παναθηναϊκό τον Μολέδο, ελπίζοντας αφενός μεν στον αποπροσανατολισμό της σκέψης των οπαδών του ΠΑΟΚ, και αφετέρου στην ενίσχυση της ομάδας που έχει στόχο το πρωτάθλημα.

Και στο σημείο αυτό, εισέρχεται στην όλη ιστορία το δεύτερο «φιάσκο», στο οποίο συμμετέχουν και ο Αλαφούζος με τον Μαρινάκη.

Πώς ακριβώς έχει το όλο ζήτημα; Ο Σαββίδης θεωρούσε ότι με την οικονομική του επιφάνεια θα έπαιρνε τον Μολέδο, καταφέρνοντας ένα επικοινωνιακό «χτύπημα» τόσο στον Αλαφούζο, όσο και στον Μαρινάκη, πολιτικούς του «αντιπάλους». Είναι, πράγματι, απορίας άξιον ένας άνθρωπος σαν τον Ιβάν Σαββίδη, που εκπαιδεύτηκε κι έγινε πολιτικό στέλεχος στην πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου η διπλωματία είναι σε top επιστημονικό επίπεδο, κατάφερε να χάσει αυτό το «παιχνίδι». Εξηγούμαστε. Πήγε σε διαπραγματεύσεις διά του Λούμπος Μίχελ, να πάρει από τον Παναθηναϊκό τον Μολέδο, αγνοώντας ότι ο Αλαφούζος δεν θα τον έδινε ποτέ, μετά την γενικευμένη κόντρα τους. Κι όμως, πήγε! Γιατί το έκανε αυτό ο Σαββίδης; Γιατί έχει το χρήμα στην τσέπη του και θεωρούσε ότι ο Παναθηναϊκός θα υπέκυπτε στις 300.000 ευρώ για δανεισμό του Μολέδο μέχρι τέλους της σεζόν.

Την ίδια στιγμή, ο φιλικός προς τον ΠΑΟΚ, Τύπος διέρρεε ότι ο Μαρινάκης «μπήκε σφήνα» για την απόκτηση του Μολέδο. Το δημοσίευμα αυτό, μάλιστα, το «υιοθέτησαν» και όχι «φιλικά» ΜΜΕ προς τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον Μολέδο και ο Αλαφούζος έδωσε εντολή ώστε οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν με τον ΠΑΟΚ. Το όλο στόρι τράβηξε περίπου δέκα ημέρες. Γιατί το έκανε αυτό ο Αλαφούζος; Προφανώς για να εκθέσει τον Σαββίδη. Είχε προαποφασίσει, φυσικά, να μην δώσει με τίποτα τον Μολέδο, αλλά άφηνε τον Λούμπος Μίχελ να… αλωνίζει στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να μιλάει με τον μάνατζερ του παίκτη. Και τρεις ημέρες πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε κι επίσημα ότι ο ΠΑΟΚ απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον Μολέδο! Δεν το απέσυρε. Απλά, στον ΠΑΟΚ κατάλαβαν την επικοινωνιακή «παγίδα» που έστησε ο Αλαφούζος εις βάρος τους. Στην πραγματικότητα, ο Αλαφούζος δεν θα έδινε ποτέ τον Μολέδο στον Σαββίδη. Και ας νόμιζε ο ομογενής επιχειρηματίας ότι με τα λεφτά του θα μπορούσε ν’ αγοράσει και τον… Παναθηναϊκό ολόκληρο, που λέει ο λόγος. Η ουσία του πράγματος είναι ότι ο Σαββίδης βγήκε «ηττημένος» από αυτή την υπόθεση κι ο αντίκτυπος αποτυπώθηκε στα social media, όπου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τα «έριξαν» στον υιό Σαββίδη. Κι αυτός απάντησε ότι οι μεταγραφές δεν τελείωσαν κι ο ΠΑΟΚ θα φέρει «μεγάλο όνομα».

Από σπόντα κερδισμένος είναι και ο Ολυμπιακός, αφού εκτός της ΑΕΚ βασικός αντίπαλός του στο πρωτάθλημα είναι και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να αποκτήσει στο σημείο που χωλαίνει ένα σέντερ μπακ, διεθνούς κλάσης, όπως ο Μολέδο. 

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για το συλλαλητήριο, δεν γίνεται καμία αναφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης, παρά μόνο σε αοριστίες. Λέει, μάλιστα, στην δεύτερη παράγραφο της ανακοίνωσης το εξής: «Δεν είναι δική μας δουλειά να παράγουμε πολιτική, ωστόσο απαιτούμε η αλήθεια και η ιστορία να διαφυλαχθούν με κάθε κόστος». Έχουν δίκιο, όταν ο Ιβάν Σαββίδης δήλωνε ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι σαν τον Πούτιν κι ότι ο Μητσοτάκης δεν θα κυβερνήσει ποτέ την Ελλάδα, πολιτική έκανε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί απλώς άκουγαν.

Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι, ενώ το συλλαλητήριο έχει προσδιορισθεί για τις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, και το παιγνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα στις 3 μ.μ., ο Ιβάν δεν έκανε καμιά προσπάθεια να μεταθέσει την ώρα του αγώνα για δύο-τρεις ώρες αργότερα –κάτι για το οποίο η NOVA δεν θα είχε αντίρρηση–, ώστε οι οπαδοί να αισθανθούν και Μακεδόνες και ΠΑΟΚτσήδες. Όμως,  ο Ρωσοπόντιος παράγοντας είχε άλλα σχέδια…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα