Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: «Τροποποιούν τις… τροπολογίες τους στο ΥΠΕΘΑ»

Παρέμβαση επί της τροπολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Σχέδιο Νόμου κύρωσης του Μνημονίου Συνεννόησης, σχετικά με το Μικτό Κλιμάκιο του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο έκανε το απόγευμα της Τρίτης (25/10) στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Ο “γαλάζιος” βουλευτής της Β΄ Αθήνας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σωρεύει ως τελευταία διάταξη σε μια εκπρόθεσμη τροπολογία δεκαοκτώ σελίδων την τιμητική προαγωγή μετά θάνατον του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου. Αδικεί τη μνήμη του με τον τρόπο αυτό αλλά έστω κι έτσι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί παρά να επικροτήσει τη διάταξη αυτή.

Κατά τα λοιπά το Υπουργείο έρχεται με την τροπολογία να… τροποποιήσει ρυθμίσεις που ψήφισε μόλις πριν μερικούς μήνες, τον Ιούλιο (ν.4407/16), γεγονός που μαρτυρά την προχειρότητα της νομοθέτησης”.

Ο Ν. Δένδιας ανέφερε επίσης ότι είμαστε μάρτυρες μιας έκτακτης τουρκικής προκλητικότητας, από την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης έως τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προτίθεται “να παράσχει εξηγήσεις και να μας πει τι κάνει για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής”.

Αναφερόμενος, τέλος, στη Χρυσή Αυγή είπε ότι “δεν πρέπει να αυτοπροσδιορίζονται ως “εθνικιστές” αλλά ως “εθνικοσοσιαλιστές” δηλαδή ως “ναζί”. Άλλωστε, κατά την αρχή τουλάχιστον της πορείας τους, ήσαν στρατευμένοι υπό την σβάστικα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα