Ξένοι επενδυτές στρέφονται στην Ελλάδα

Για προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα κάνει λόγο η Wall Street Journal. Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα, σε δημοσίευμά της, αναφέρει ότι «η οικονομική κρίση που ισοδυναμεί με “θάνατο” για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου φαίνεται να απομακρύνεται και η Ελλάδα (μαζί με Ισπανία και Πορτογαλία) δείχνουν να μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι των επενδύσεων». Παράλληλα, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως «από την “κόλαση” της οικονομικής κρίσης, η χώρα μας περνάει στον “παράδεισο” του real estate»

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που ανακάμπτει από την οικονομική κρίση και τώρα που ο κίνδυνος πέρασε προσελκύει επενδυτές για ενοικίαση ή πώληση ακινήτων εξαιτίας των χαμηλών μισθωμάτων αλλά και των χαμηλών τραπεζικών επιτοκίων.

«Οι διεθνείς επενδυτές ψάχνουν για ευκαιρίες ακόμα και στην Ελλάδα» γράφει η WSJ, η οποία αναφέρει ότι η χώρα μας είναι το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης καθώς η οικονομία της συρρικνώθηκε περίπου στο ένα τέταρτο από το 2008.

«Οι Έλληνες μας χρειάζονται»

Ο Michael Topham επικεφαλής του αμερικανικού επενδυτικού γραφείου Hines για την Ευρώπη, με κεφάλαια 25,2 δισ. δολαρίων, εξηγεί για την Ελλάδα ότι ο ξενοδοχειακός τομέας και ο τομέας του λιανικού εμπορίου, προσφέρονται για επενδύσεις αφού οι ιδιοκτήτες τους πνίγονται από τις δανειακές τους υποχρεώσεις ενώ παράλληλα οι τουρίστες εξακολουθούν να θεωρούν την χώρα μας δημοφιλή τουρισμό! “Οι Έλληνες μας χρειάζονται”, δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Topham.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα