Ξέφυγε κατά δύο γκολ ο Κριστιάνο

Τα 77 γκολ στο θεσμό του Champions League έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το τέρμα που σημείωσε στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους, ξεπερνώντας κατά δύο το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός, βέβαια, έχει παίξει 19 λιγότερα παιχνίδια, αφού πρωτοκολύμπησε στο θεσμό το 2005, σε αντίθεση με τον Κριστιάνο που πήρε λεπτά συμμετοχής το 2003 με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τότε, άλλωστε, τον είδε από κοντά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον… ερωτεύτηκε.

Ο Μέσι, βέβαια, το βράδυ της Τετάρτης 6/5 θα έχει την ευκαιρία κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου να μειώσει και πάλι τη διαφορά και γιατί όχι να ισοφαρίσει αν καταφέρει να σκοράρει δις. Πρέπει να σημειωθεί πως στη σχετική λίστα οι επόμενοι εν ενεργεία παίκτες είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με 44, ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς με 43 και ο Καρίμ Μπενζεμά με 42. Το καλύτερο ποσοστό από τους 50 ποδοσφαιριστές με περισσότερα από 20 γκολ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το διατηρεί ακόμη ο Γκερτ Μίλερ, καθώς ο Γερμανός σούπερ-στράικερ σημείωσε 35 γκολ σε 35 αγώνες την οκταετία 1969-1977.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα