Ξεκινά διάλογο για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας ο Παπανδρέου

Διάλογο για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας εγκαινιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου και για αυτό το λόγο ξεκινά περιοδείες τις αμέσως προσεχείς ημέρες, αρχής γενομένης από το Ηράκλειο Κρήτης στις 24 Οκτωβρίου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει σε έκθεση με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», αφιερωμένη στο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά περιοδειών στη χώρα που σχεδιάζει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την εκδήλωση στο Ζάππειο.

Σκοπός της έκθεσης, αναφέρει η ανακοίνωση είναι να ανακαλέσουν στη μνήμη τους οι παλαιότεροι «γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο και που είτε έζησαν οι ίδιοι είτε παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο και οι νεότεροι να “ανακαλύψουν” μέσα από μια ολοκληρωμένη παρουσίαση, που και αυτή με τον χρόνο εμπλουτίζεται, ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη σημασία της γνώσης και της ιστορικής μνήμης στην δημιουργία ενός μέλλοντος αντάξιου των αγώνων των Ελλήνων αλλά και των δυνατοτήτων της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας».

Παράλληλα, όμως, τονίζεται πως σκοπός της εκδήλωσης είναι «να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού», κάτι που ερμηνεύεται ως πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για μια καινούρια κίνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα