Οδηγίες για σκληρή γραμμή

Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους αύριο στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας και κυρίως την πρωτοβουλία Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο, τον οποίο η Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίζει ότι δεν θα τον ψηφίσει.
Συνεργάτες του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή θα εξελιχθεί σε μια «στρατηγική ήττα» της κυβέρνησης Τσίπρα και πως η αδυναμία του πρωθυπουργού να καταργήσει το μπόνους των 50 βουλευτών από τις επόμενες εκλογές θα ενισχύσει την «παράσταση νίκης» της Νέας Δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την Τρίτη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την εκτίμηση ότι «ο ελληνικός λαός θα κληθεί σύντομα στις κάλπες, για να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στους κ. Τσίπρα και Καμμένο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ήδη από πολλούς ξένους αναλυτές κάτι σαν «εν αναμονή Πρωθυπουργός», όταν και όποτε διεξαχθούν εκλογές στη χώρα μας, μια εκτίμηση που ενισχύεται και από τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα, που δίνουν στη Νέα Δημοκρατία ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, άρα και πρωτιάς, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη γερμανική υπηρεσία ειδήσεων Deutsche Welle, δήλωσε πως αισθάνεται ικανοποίηση για την αναγνώριση των προσπαθειών του, από την άλλη τόνισε για μια ακόμη φορά πως «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο περισσότερο το κόστος για τη χώρα αυξάνεται».
Που στοχεύει
Σε ότι αφορά την Κ.Ο. ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ευθυγραμμίσει τις… αποκλίσεις των τελευταίων 24ώρων και να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και την κομματική βάση ενόψει της πολιτικής μάχης για τον εκλογικό νόμο. Στον απόηχο των όσων ανέφερε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και των σεναρίων που άνθισαν σχετικά με τις σχέσεις στο εσωτερικό του κόμματος, και δη στο τρίγωνο Μητσοτάκη – Καραμανλή – Σαμαρά, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει την Πέμπτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, προκειμένου να στείλει μήνυμα συστράτευσης. Άλλωστε, στο επιτελείο της Συγγρού ακόμη κι αν έχουν περιορίσει τους τόνους υπέρ των εκλογών, δεν αποκλείουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.
Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να καλέσει τους βουλευτές να μην εφησυχάσουν ενώ ο ίδιο θα επιχειρήσει να δώσει και τη βασική δέσμη πολιτικής κριτικής προς την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτή, δε, δεν θα περιοριστεί στον εκλογικό νόμο, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει και θα καταψηφίσει, αλλά αφορά και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και το πεδίο της καθημερινότητας.
Στην ίδια σκληρή γραμμή, ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι προϋπόθεση ανάκαμψης της χώρας δεν είναι, απλώς, η υλοποίηση όσων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αλλά η αλλαγή της κυβέρνησης ώστε να αναλάβει ένα σχήμα που θα
πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και θα έχει αυξημένη αξιοπιστία στο εξωτερικό.
Μετακόμιση
Στο μεταξύ όλα είναι έτοιμα για την μετακόμιση της Νέας Δημοκρατίας στο νέο κτίριο επί της οδού Πειραιώς 62. Οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη πακετάρουν τα πράγματά τους και η μετακόμιση έχει προγραμματιστεί να γίνει από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου, με τις τελευταίες λεπτομέρειες να καθορίζονται αυτές τις ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ν.Δ. το 2011 έφυγε από την ιστορική της έδρα, την οδό Ρηγίλλης 18 που είχε επιλέξει να στεγάσει τα γραφεία του κόμματός του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το 1975. Η Ν.Δ. νοικιάζει, ύστερα από πρωτοβουλία του τότε γενικού διευθυντή της Τιμολέοντος Λούη, το νεοκλασικό από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 1981 εκλέγεται στην Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης πρόεδρος της Ν.Δ. ο Ευάγγελος Αβέρωφ.
Μετά την εκλογή του Μ. Εβερτ στην ηγεσία της Ν.Δ. το 1993, η Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης μετονομάζεται σε Αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».
Το 1997 ο Κ. Καραμανλής αναζητεί νέα γραφεία, αλλά το σχέδιο ναυαγεί.
Το 2011 η Ν.Δ. εγκαταλείπει το νεοκλασσικό της Ρηγίλλης και μετακομίζει για τα νέα σύγχρονα γραφεία επί της Λ. Συγγρού. Ταυτόχρονα αλλάζει και το σήμα του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα