Διμέτωπη επίθεση της Φώφης

Από την μία οι διαρροές και η αφόρητη πίεση προς την Χαριλάου Τρικούπη και από την άλλη η θέληση της να προχωρήσει η υπόθεση του 3ου πόλου με το Ποτάμι και τα άλλα κόμματα και Κινήσεις της Κεντροαριστεράς οδήγησαν στην Φώφη Γεννηματά στο να επιλέξει να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση στο θέμα του εκλογικού νόμου.
«Τα παιχνίδια τέλος» διεμήνυσε η Φώφη Γεννηματά σχετικά με τον εκλογικό νόμο επαναλαμβάνοντας πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει αποσπασματικά μέτρα. Παράλληλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας πως θα δεχθεί επίθεση από το Μαξίμου, το οποίο ήδη την κατέταξε στους δορυφόρους της Ν.Δ., όχι μόνο έλαβε τις κατάλληλες αποστάσεις από την Συγγρού, αλλά επιχείρησε και δριμεία επίθεση κατά των δύο μεγάλων κομμάτων. Έτσι υποστήριξε ότι «συνεχίζουν και στο θέμα του εκλογικού νόμου το δικομματικό τους παιχνίδι, κόντρα στην απαίτηση του λαού για εθνική συνεννόηση». Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά είπε ουσιαστικά ότι δεν θα συναινέσει ούτε σε τροπολογίες άλλων κομμάτων, αλλά ούτε σε μετεκλογική απόπειρα επαναφοράς του μπόνους των 50 εδρών, όπως έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ.
Όπως είπε η Φ. Γεννηματά «Οι τυχοδιωκτικές επιλογές και οι εκβιασμοί του κ. Τσίπρα δεν περνούν. Ο δε κ. Μητσοτάκης θα μας βρει απέναντί του σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς του ληστρικού bonus των 50 εδρών». Τέλος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε την «πρόκληση-πρόσκληση για πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του νόμου και διάλογο με βάση την ολοκληρωμένη πρόταση που ήδη διατυπώσαμε» και κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε από όπου κι αν προέρχονται. Τα διλήμματα είναι υπαρκτά αλλά αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τα παιχνίδια τέλος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα