Οδοιπορικό 365 ημερών για τον «ιπτάμενο» γραμματέα

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος», συνηθίζει να λέει επικαλούμενος τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Με εργατικότητα και καθαρές κουβέντες», όπως λέει, έχει «γυρίσει όλη την Ελλάδα», επιδιώκοντας όχι ένα επιφανειακό ρετουσάρισμα της εικόνας του κόμματος, αλλά βαθιές αλλαγές σοβαρότητας και ουσίας.

Μέχρι σήμερα οι γενικοί γραμματείς της Νέας Δημοκρατίας μάς είχαν συνηθίσει να κάνουν πολλές συσκέψεις στα γραφεία τους, να δίνουν πολλές συνεντεύξεις και δη τηλεοπτικές και να οργανώνουν τις τοπικές ΝΟΔΕ κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

 

Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαδάκης

 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέλαβε γραμματέας σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και με τη Ν.Δ. να βρίσκεται 10 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να διατηρήσει τους δύο αντιπροέδρους δεν έκανε ευκολότερο το έργο του… σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις υπήρχε και σύγκρουση αρμοδιοτήτων. Με υπομονή όμως και με τη σιγουριά που του δίνει η θεσμική, εκλεγμένη θέση του κατάφερε να βάλει το πλαίσιο που ο ίδιος ήθελε, να καλύψει τον χώρο που του αναλογούσε, και στην τελική να δημιουργήσει νέα… ήθη και έθιμα για τη θέση αυτή.

Λέξεις όπως «ανασύνταξη» και «ανανέωση» μπήκαν στο καθημερινό λεξιλόγιο της παράταξης, καθώς κρινόταν επιτακτική η διαδικασία αλλαγής τόσο της πολιτικής ουσίας όσο και της πολιτικής «βιτρίνας», της ηττημένης –μην ξεχνιόμαστε– τρεις φορές Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο 45χρονος Ηρακλειώτης διαθέτει ισχυρά ερείσματα τόσο στον πυρήνα, όσο και στη βάση τής Ν.Δ., καθώς από το 2007 εκλέγεται ανελλιπώς πρώτος βουλευτής Ηρακλείου. Παράλληλα, ο νέος γραμματέας τής Ν.Δ. έχει να επιδείξει μια εξαιρετική, σεμνή και ιδιαιτέρως σοβαρή πολιτική πορεία με πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο κι εύστοχες παρεμβάσεις.

Ήταν αυτό όμως αρκετό για να αλλάξει την εικόνα της παράταξης; Σαφώς και όχι. Δεν είναι τυχαίο ότι σκέφτηκε όχι μόνο δράσεις νεανικές, σύγχρονες, ελκυστικές στους νέους ανθρώπους, αλλά και δράσεις για τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους. Και ασφαλώς, επέλεξε να μην κλειστεί μέσα σε ένα γραφείο…

 

Ο γραμματέας δίπλα στη βάση και όχι η βάση στην Πειραιώς…

Ο αγώνας του Λ. Αυγενάκη έγινε κυριολεκτικά στους δρόμους. Ο στόχος ήταν να κινητοποιηθεί ολόκληρη η βάση του κόμματος, και αυτό φαίνεται πως ήδη το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό, καθώς μόνο τον τελευταίο μόλις μήνα έχουν πραγματοποιηθεί 150 και πλέον εκδηλώσεις σε ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ σε όλη τη χώρα, κυρίως δε στην επαρχία.

Μέσα στον μήνα αυτό, ο γραμματέας πραγματοποίησε επισκέψεις σε Κω, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, ενώ λίγες ημέρες πριν ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία οδοιπορικό του στους νομούς Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Φλώρινας και Αχαΐας.

Το παράπονο όλων των στελεχών που βρίσκονται στην επαρχία είναι ότι το κεντρικό κόμμα και τα στελέχη πρώτης γραμμής δεν είναι κοντά τους. Αυτό, όπως φαίνεται, το άλλαξε ο Λ. Αυγενάκης, που επισκέφθηκε όλη σχεδόν τη χώρα έχοντας δίπλα του και βουλευτές.

 

Οι δράσεις που μπήκαν στις ράγες τους πρώτους δώδεκα μήνες

  • Διοργάνωση Νομαρχιακών Συνελεύσεων σε όλη τη χώρα.
  • Ενεργοποίηση της βάσης στις τοπικές κοινωνίες.
  • Εγκαίνια πολλών νέων γραφείων Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων.
  • Αναθεώρηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής, ο οποίος διέπεται από το πνεύμα ανανέωσης και εξωστρέφειας υιοθετώντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο 10ο τακτικό Συνέδριο του κόμματος.
    • Επανασχεδιάστηκε ο ρόλος των 13 Γραμματειών του Κόμματος με στόχο να είναι πιο εξωστρεφείς, συνομιλητές με την κοινωνία και τους επαγγελματικούς κλάδους, εμπλουτίζοντάς τες με στελεχιακό δυναμικό, μέσα από τη δράση «Συμμετέχω στη ΝΔ».
    • Εγκαινιάστηκε η δημιουργία Μητρώου Πολιτικών Στελεχών – Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.
    • Εγκαινιάστηκε η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, επενδύοντας στη γνώση, την επιμόρφωση και την κατάρτιση των στελεχών του κόμματος, τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο του κόμματος.
    • Εγκαινιάστηκε η «Κάρτα Μέλους».
    • Αναπτύχθηκε η δράση «Κανένας στο Περιθώριο» στο πλαίσιο της οποίας έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.
    • Ξεκίνησε η «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους», ένα οδοιπορικό ανοικτών συζητήσεων σε όλη την Επικράτεια με τους ανθρώπους της υπαίθρου.
    • Κλιμάκια βουλευτών, μέλη της Π.Ε. και στελέχη του Κόμματος πραγματοποίησαν οργανωμένες επισκέψεις στο πλαίσιο της «Συμφωνίας Αλήθειας» σε Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.
    • Πραγματοποιούνται θεματικές επισκέψεις για την Υγεία σε όλη την Ελλάδα με τους αρμόδιους Τομεάρχες και Γραμματείς του Κόμματος, και εκδηλώσεις σχεδόν από όλους τους Τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου και τις Γραμματείες του Κόμματος σε συνεργασία με τοπικά στελέχη και φυσικά τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και τις οργανώσεις.
    • Παρουσιάστηκε το στρατηγικό μας σχέδιο για την οδική ασφάλεια «Προσέχω – Ο δρόμος για την ασφάλεια» και προγραμματίζονται δράσεις σε όλη τη Χώρα από τις οργανώσεις του κόμματος.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα