“Οι δίκαιες μεταρρυθμίσεις”

Τον σχεδιασμό του κόμματός του για τις «δίκαιες μεταρρυθμίσεις» που έχει ανάγκη η χώρα, ανέπτυξε σε επενδυτές στο City, στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θα συνιστά «ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό που θα εκπλήξει θετικά την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές μας».
Οι επαφές του προέδρου της Ν.Δ. στη βρετανική πρωτεύουσα ξεκίνησαν χθες Δευτέρα με συναντήσεις με επιτελικά στελέχη της PIMCO. Στόχος του κ. Μητσοτάκη, πέρα από την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ είναι «να πείσει τους ισχυρούς παίκτες των διεθνών αγορών να επενδύσουν άμεσα στην Ελλάδα».
Στον πυρήνα της κυβερνητικής πρότασης του κ. Μητσοτάκη είναι η ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης 4% και τα πλεονάσματα της τάξεως του 2% με προτεραιότητα στην αύξηση της απασχόλησης.
«Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, δηλαδή να πείσει τους επενδυτές, όπως αποδείχθηκε περίτρανα πρόσφατα με την υπόθεση της Cosco», έλεγε χαρακτηριστικά, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.
Επαναφέρει την εξεταστική
«Οι αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κάνουν πιο επιτακτική τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτή τη σκοτεινή περίοδο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή το Σχέδιο Β’ του Γιάνη Βαρουφάκη που αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο αμερικανός οικονομολόγος.

«Η αίτηση εξεταστικής παίρνει πλέον νέο περιεχόμενο μετά τις αποκαλύψεις και γίνεται πολιτικά ακόμη πιο επιτακτική. Αυτή η σκοτεινή περίοδος πρέπει να βγει πλήρως στο φως. Παίχτηκε το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων αυτή την περίοδο και αποτέλεσμα της η φτωχοποίηση των Ελλήνων» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πριν τρεις μήνες (30 Μαρτίου) αίτηση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Τσίπρα – Βαρουφάκη, που στοίχισε πολλά δισ. στον ελληνικό λαό και κατήγγειλε απάθεια της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής.
«Δεν είχαμε καμία αντίδραση… Έχει τρέξει μεταγενέστερο αίτημα σύστασης επιτροπής για το πολιτικό χρήμα και τα ΜΜΕ, θα επιμείνουμε, κι ας μην συζητείται από κυβέρνηση και πρόεδρο της Βουλής» τόνισε.
«Όλα τα γνώριζαν στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας άλλα σχεδίαζε, άλλα ζήτησε και άλλα έκανε. Όταν οι πολίτες είπαν ‘όχι’, εκείνος έκανε δεκτές σκληρότερες προτάσεις των δανειστών. Είναι έγκλημα γιατί κόστισε δεκάδες δισ. Επρόκειτο για έγκλημα συνειδητό. Γνώριζαν τις συνέπειές του. Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συγκλονιστικά» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αρνείται να συζητήσει το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή.

Παράσταση διαμαρτυρίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση πραγματοποίησε το μεσημέρι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου.
Ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, έθεσε το θέμα της μη συζήτησης έως σήμερα της πρότασης της Ν.Δ. για Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία.
Επίσης, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι έως σήμερα δεν έχει πάρει απαντήσεις για τα ζητήματα που έχει θέσει στην επιστολή του ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας υποβάθμιση και απαξίωση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.
Ο κ. Βούτσης ενημέρωσε τον κ. Δένδια ότι η συζήτηση για τη πρόταση για Εξεταστική από τη Ν.Δ. θα διεξαχθεί προς το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα