Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για το κοινωνικό κράτος

Με την παρουσίαση σελίδα – σελίδα του κυβερνητικού της προγράμματος, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί από τη μία να πείσει τους πολίτες πως έχει στοχευμένες και κοστολογημένες λύσεις και από την άλλη να ακυρώσει την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει τη «γαλάζια» παράταξη ως το κόμμα που θα ισοπεδώσει το κοινωνικό κράτος.

Ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης καλείται να πείσει πως όχι μόνο έχει πρόταση για το κρίσιμο πεδίο της «κοινωνικής πολιτικής και της υγείας», αλλά ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ είναι αντιλαϊκό κόμμα. Δεν είναι τυχαίο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε, στο 3ο προσυνέδριο του κόμματος, ότι κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του αλλά αυτά θα παραδίδονται κατ’ οίκον, κάτι που θα συμβαίνει και με όσους πάσχουν από βαριές και χρόνιες παθήσεις.

Η δέσμη μέτρων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο ζήτημα της συνταγογράφησης, το ασφαλιστικό και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ενώ αναμένεται να παρουσιάσει, εκ νέου, το σκεπτικό του για αντιμετώπιση των φαινομένων φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι με βάση μία, εν τέλει αναποτελεσματική, επιδοματική πολιτική.

Η διαδικτυακή έρευνα της Νέας Δημοκρατίας

Την ίδια ώρα, από μεγάλη συμμετοχή χαρακτηρίστηκε η διαδικτυακή έρευνα της ΝΔ σχετικά με την κοινωνική πρόνοια, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στην έναρξη των εργασιών του 3ου Προσυνεδρίου του κόμματος στα Ιωάννινα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην έρευνα συμμετείχαν 14.894 πολίτες. Όπως αναφέρει η Πειραιώς, με βάση τις απαντήσεις τους οι συμμετέχοντες:

* Θεωρούν εσφαλμένη και αναποτελεσματική την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με δανεικά.
* Επισημαίνουν ότι η εξασφάλιση δουλειάς αποτελεί σήμερα τον ουσιαστικότερο κοινωνικό στόχο.
* Προτάσσουν την ανάγκη να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση των νέων οικογενειών.
* Απαριθμούν ως κύρια προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε εξοπλισμό και υλικά.
* Οι μεγάλες αναμονές και η εικόνα εγκατάλειψης στα κρατικά νοσοκομεία είναι αυτά που τους ενοχλούν περισσότερο.
* Συμφωνούν ότι το επαγγελματικό μάνατζμεντ στη διοίκηση των νοσοκομείων και οι συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες, είναι οι ενδεδειγμένες πολιτικές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση των κρατικών νοσοκομείων.
* Επιθυμούν πιο ενεργό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
* Επιλέγουν τα φορολογικά κίνητρα για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης ως μια πολιτική που θα μπορούσε να καταστήσει πιο αποτελεσματικό και δίκαιο το ασφαλιστικό σύστημα.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ “ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΝΔ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα