«Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές είναι άκρως γραφειοκρατικό»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, διαβεβαίωσε «τους ανθρώπους του μόχθου» που τάσσονται υπέρ του να παραμείνουν στις Περιφέρειες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης ότι «οι Περιφέρειες πρέπει και θα διατηρήσουν στο υψηλό επίπεδο το οποίο είχαν τις εν λόγω διαδικασίες».

«Το νομοσχέδιο για τις υπαίθριες εμπορικές δραστηριότητες (λαϊκές αγορές) είναι άκρως γραφειοκρατικό για τον πολίτη, ενώ θα επιφέρει πρόσθετο διοικητικό βάρος στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας επί του νομοσχεδίου «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε, πάντως, «τους ανθρώπους του μόχθου» που τάσσονται υπέρ του να παραμείνουν στις Περιφέρειες οι αρμοδιότητες της αδειοδότησης ότι «οι Περιφέρειες πρέπει και θα κρατήσουν στο υψηλό επίπεδο στο οποίο είχαν τις εν λόγω διαδικασίες, τηρώντας στάση σοβαρή, υπεύθυνη και με σεβασμό προς τον άνθρωπο».

Αναλύοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος του ΕΝΠΕ σημείωσε ότι μ’ αυτές προβλέπονται «πολύπλοκες και κυρίως χρονοβόρες διαδικασίες, εκτιμήσεις, συνεδριάσεις πολυμελών επιτροπών, αποφάσεις διοικητικών και περιφερειακών συμβουλίων, αξιολογήσεις, διαπιστωτικές πράξεις περιφερειαρχών και δημάρχων, περιφερειαρχών. Αυτό επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι τα δικαιολογητικά θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε υπηρεσίες διαφορετικών αρχών», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Κώστας Αγοραστός ανέδειξε στα θετικά του νομοσχεδίου ότι προβλέπει εξορθολογισμό των προστίμων, πρόταση που, όπως σημείωσε, «είχε καταθέσει η ΕΝΠΕ εδώ και πάρα πολύ καιρό, διότι το ύψος και το εύρος των προστίμων ήταν τέτοιο, που έκανε πολλές φορές απαγορευτική τη διαδικασία, ενώ συνιστούσε και ιδιότυπη υποκρισία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα