“Οι εκλογές θα είναι μια ευκαιρία για τη χώρα να κλείσει ένας κύκλος λαϊκισμού”

Στις πρόωρες κάλπες της 25ης Ιανουαρίου αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητοσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τόνισε πως “αυτές οι εκλογές θα είναι μια ευκαιρία για τη χώρα να κλείσει ένας κύκλος λαϊκισμού”. «Οι πρόωρες εκλογές, που η πλειοψηφία των πολιτών δεν ήθελε, χρεώνονται στον κ. Τσίπρα» τόνισε μεταξύ άλλων.

 Σε ό,τι αφορά στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν είναι κοινωνός των συζητήσεων που μπορεί να έγιναν με τον κ. Κουβέλη προτού προταθεί ο Σταύρος Δήμας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Κατά την άποψή μου, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Κουβέλη ίσως δεν τον καθιστούσαν τον πιο κατάλληλο για το αξίωμα», είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Τα ζητήματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχαν κλείσει εδώ και μήνες, διότι προτάξαμε μια ατζέντα ποιοτικών μεταρρυθμίσεων και πείσαμε την Τρόικα να αφήσουμε πίσω τους ποσοτικούς στόχους. Η εμπειρία μου, μου έδειξε ότι η Τρόικα δεν ήθελε να κλείσει η διαπραγμάτευση προτού ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα», σχολίασε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από τις αγορές, υπό την προστασία μιας προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση, ή θα δανειστεί από τις αγορές ή θα συνάψει νέο μνημόνιο για να πάει σε διακρατικό δανεισμό ή θα πάει σε κάποια μορφή εσωτερικού δανεισμού, παίρνοντας από τις καταθέσεις ή θα κηρύξει στάση πληρωμών. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει», υπογράμμισε, λέγοντας πως «μνημόνιο, εφαρμοστικοί νόμοι και δανειακή σύμβαση πάνε πακέτο. Είναι αδύνατο να διαχωριστούν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα