Οι εφτά στόπερ, ο Μαυρίας και ο αντι-Καρέλης!

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά… εφτά περιπτώσεις αμυντικών τσεκάρουν στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να προχωρήσουν στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Γκόρντον Σίλντενφελντ επιλέγοντας να επιστρέψει στην πατρίδα του, το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Πρόκειται για τους Μεξές, Σιανί, Σπάχιτς, Σίβοκ, Σιλβέστρ, Ελάντερ και Σέζαρ.

Τη Δευτέρα (8/6) έλαβε χώρα μεταγραφική σύσκεψη με την παρουσία των Λεωνίδα Βόκολου, Τάκη Φύσσα, Γιάννη Αναστασίου και Γιάννη Αλαφούζου, προκειμένου να αποφασιστούν οι κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν, ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατό και το συγκεκριμένα θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσαν τρία… λογικά ονόματα, τρεις οικονομικές λύσεις, και ένα… που απαιτείται εκ νέου υπέρβαση, μετά από εκείνη που αποφασίστηκε στην περίπτωση του Μίκαελ Εσιέν.

Στην πρώτη κατηγορία (των λογικών λύσεων) συγκαταλέγονται οι Σπάχιτς, Σίβοκ και Σιλβέστρ. Οι τρεις παίκτες δεν δεσμεύονται από συμβόλαιο, ενώ το κασέ τους είναι μεν αξιοσημείωτο, αλλά δεν ξεπερνά την πρόταση που κατέθεσαν οι «πράσινοι» στον Σίντενφελντ. Επομένως, είναι μέσα στο υπολογισμένο βαλάντιο του «τριφυλλιού».
Στη δεύτερη κατηγορία (των οικονομικών λύσεων), συγκαταλέγονται οι περιπτώσεις των Σιανί, Ελάντερ και Σέζαρ. Ο μεν πρώτος και ο τρίτος μένουν ελεύθεροι από τις Λάτσιο και Κιέβο Βερόνα αντίστοιχα, ενώ αφενός μεν το κόστος απόκτησης του Ελάντερ από τη Μάλμε δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ και αφετέρου ο Σουηδός προβάλλει χαμηλές απαιτήσεις.

Στην τελευταία κατηγορία αφήσαμε την περίπτωση του Φιλίπ Μεξές, η οποία απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς, τόσο σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, όσο και σε επίπεδο αποφάσεων της διοίκησης. Το όνομα του Γάλλου στόπερ της Μίλαν συζητήθηκε από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η φήμη πως παραχωρείται από τους «ροσονέρι». Το θέμα της ενδεχόμενης αποχώρησής του επιβεβαιώνεται από σειρά δημοσιευμάτων στα ιταλικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο Μεξές θα αποτελέσει παρελθόν μαζί με τους Σαλβατόρε Μποσέτι, Κριστιάν Ζακάρντο, Ντανιέλ Μπονέρα και Αντίλ Ραμί, προκειμένου να αδειάσει το ρόστερ και να ανανεωθεί μερικώς το δυναμικό. Ποια είναι τα δεδομένα για τον Γάλλο;

1)Το συμβόλαιό του στη Μίλαν λήγει το 2016 και ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως!
2)Ο Παναθηναϊκός έχει προσεγγίσει τον διάσημο Γάλλο με δύο τρόπους. Μέσω του Τζιμπρίλ Σισέ και μέσω του Μίκαελ Εσιέν.
3)Η μετακίνηση του τελευταίου, όντας συμπαίκτης μέχρι πρότινος του Γάλλου, θεωρείται πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για τους «πράσινους».

Ποιο είναι το βασικό εμπόδιο; Το υψηλότατο συμβόλαιό του. Ο Παναθηναϊκός εξυπακούεται πως δεν μπορεί να καλύψει ένα ποσό της τάξεως των 4.000.000 ευρώ τον χρόνο. Πώς μπορεί να ξεπεραστεί; Αν βρεθεί η «χρυσή τομή». Όπερ να μειώσει στη… μέση τις απαιτήσεις του ο Γάλλος. Το πρόβλημα είναι ότι έχει ένα δεδομένο ποσό να πάρει από τη Μίλαν. Στον Παναθηναϊκό σκέφτονται να του προτείνουν δύο χρόνια συν ένα, ώστε συνολικά να ξεπεραστεί το ποσό που είναι να πάρει από τη Μίλαν και, επί της ουσίας, να βγει κερδισμένος στα τελευταία αυτά χρόνια της καριέρας του.

Οι διαπραγματεύσεις για Μαυρία
Ο αμυντικός, όμως, δεν είναι το μόνο θέμα που απασχολεί τη διοίκηση του «τριφυλλιού». Οι επαφές με τη Σάντερλαντ για την εξαγορά των δικαιωμάτων του Χάρη Μαυρία, ή την επέκταση του δανεισμού του, συνεχίζονται σε εντατικό ρυθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πρώτο σενάριο, δηλαδή αυτό της αγοράς, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ο Παναθηναϊκός θέλει να πληρώσει σε πολλές δόσεις, ώστε να μετακυλήσει το κόστος σε βάθος χρόνου και να καλυφθεί από την ενδεχόμενη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, ή, στη χειρότερη περίπτωση, του Europa League. Οι Άγγλοι αξιώνουν όλο το ποσό «μπροστά», για προφανείς λόγους.

Στην πόρτα της… μεταγραφικής εξόδου ο Καρέλης!
Παράλληλα, οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Νίκο Καρέλη αυξάνονται. Μίλαν, Τορίνο, Παλέρμο και Γιουβέντους είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που κυκλοφόρησαν, ενώ ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τη γαλλική Μαρσέιγ.
Οι «πράσινοι» έχουν στόχο να παραχωρούν τουλάχιστον έναν παίκτη σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Βάσει της… ζήτησης, ο Νίκος Καρέλης είναι ο πιθανότερος. Για τον λόγο αυτό, οι Βόκολος, Φύσσας έχουν ξεχωρίσει τρεις-τέσσερις περιπτώσεις επιθετικών, προκειμένου να είναι έτοιμοι και να καλυφθεί άμεσα μία ενδεχόμενη απώλεια του Καρέλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα