“Οι καλοί μαθητές τελειώνουν εδώ, δεν νομοθετούμε προληπτικά μέτρα”

Στα όσα απαιτούν οι δανειστές με νέα μέτρα για μετά το 2018 αναφέρθηκε ο Χρήστος Μαντάς “Οι καλοί μαθητές τελειώνουν εδώ, εμείς δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε προληπτικά μέτρα” υπογράμμισε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5.

Ο κ. Μαντάς εκτίμησε ότι εμμονή σε αυτές τις απαιτήσεις θα είναι σήμα διάλυσης της Ευρώπης, ενώ προσδιόρισε ως χρονικό ορόσημο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τη συνεδρίαση του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου, διαψεύδοντας παράλληλα τα περί αρραγούς μετώπου των θεσμών απέναντι στη κυβέρνηση.

“Οι πρόωρες εκλογές δεν μπορούν να δώσουν καμία απάντηση στα προβλήματα”

Ο κ. Μαντάς επισήμανε ότι πρόωρες εκλογές δεν μπορούν να δώσουν καμία απάντηση στα προβλήματα, σημειώνοντας ότι η γραφική –όπως είπε- εμμονή του Κ.Μητσοτάκη στο αίτημα εκλογών κρύβει την απόλυτη προθυμία του να δεσμευτεί για νέα μέτρα,  υπογραμμίζοντας πως «είμαστε οργανικό μέρος της Ευρώπης και δεν μπορεί κανείς να μας εξαφανίσει».

«Επιβάλλεται να μας αφήσουν επιτέλους για να λειτουργήσει η Οικονομία» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και στα όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα της η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και τα ισχυρά επιχειρήματα, «στη βάση της πραγματικότητας και όχι των προθέσεων» όπως σημείωσε, που είναι «η ανάταξη της οικονομίας, και η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους» στην οποία προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, αλλά και «η σταθερότητα στη χώρα και η γεωστρατηγική της θέση» μέσα στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη μεγάλη σημασία που θα έχει η Σύνοδος των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα.

«Θα δοθεί η ευκαιρία στη Λισαβόνα να επαναβεβαιωθεί μια συμμαχία.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει στο πεδίο της λιτότητας που ευνοεί αυτούς που θέλουν μια διάσπαση στο Ευρωπαϊκό επίπεδο» υποστήριξε ο κ.Μαντάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα