“Οι Ρώσοι θα ξεπεράσουν τα προβλήματά τους”

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντιμετώπισε σκωπτικά την Τετάρτη τις επικρίσεις για τον ρόλο της Ρωσίας στην κρίση στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι οι Ρώσοι θα “ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα” τα οποία “προκάλεσαν μόνοι τους”, έναν χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα.

“Θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας με τόση ευκολία τον τελευταίο καιρό”, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα μπροστά στο Κρεμλίνο για την επέτειο της υπογραφής από τον Βλαντίμιρ Πούτιν της συνθήκης για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

“Ασφαλώς, θα ξεπεράσουμε (επίσης) όλα τα προβλήματα που επιδιώκουν να μας προκαλέσουν από το εξωτερικό”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας προκαλώντας τις επευφημίες του πλήθους.

Ακόμη, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα κάνει τα πάντα για να εξομαλύνει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Η προσάρτηση της Κριμαίας, την οποία ακολούθησε το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη κρίση στις διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991.

Η τοποθέτηση αυτή του Πούτιν έγινε μία ημέρα πριν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάσει αύριο κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει σχετικά με το ζήτημα της προσάρτησης της Κριμαίας, όπως είπαν διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα