“Οι φιέστες δεν λύνουν τα προβλήματα”

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, την ώρα που προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της η προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.
«Σήμερα έχουμε πολύ θέαμα αφού δεν υπάρχει άρτος. Έχουμε κυβερνητικές φιέστες παντού αφού η κυβέρνηση δεν παράγει κανένα έργο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, αναφερόμενος τόσο στην “φιέστα κενή περιεχομένου” έξω από τη Βουλή, όπως χαρακτήρισε την εκδήλωση για την παρουσίαση των κυβερνητικών θέσεων ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και αυτή στο νοσοκομείο Σαντορίνης και το αεροδρόμιο της Πάρου, ή ακόμα την ανακοίνωση της κυβέρνησης για δίκτυο 19 υδατοδρομίων , όταν αυτό της Κέρκυρας αδειοδοτήθηκε ήδη από το 2014.
Στην Χαριλάου Τρικούπη προτείνουν αντί για φιέστες, να επιχειρηθούν μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία, με σταθερό φορολογικό σύστημα, μείωση συντελεστών και κυβερνητικό σήμα υπέρ των επενδύσεων, καθώς επίσης και άλλες, θεσμικού χαρακτήρα, από την κατάργηση του μπόνους για το πρώτο κόμμα στις εκλογές, ως το σπάσιμο των μεγάλων Περιφερειών και το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς.
Την ίδια ώρα, το θέμα της πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία από την εποχή εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ και εντεύθεν επανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν διερευνάται πώς η χώρα μπήκε στην κρίση το 2009. Πώς φούσκωσε το έλλειμμα την περίοδο 2007-2009; Ποιος φοβάται το να δούμε συγκεκριμένες ευθύνες για το πώς φουσκώθηκε το έλλειμμα και έφτασε στο 15%;», αναρωτήθηκε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, επιλέγοντας παράλληλα να στείλει σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αφού ξεκαθάρισε ότι στόχος της παράταξης είναι το επόμενο διάστημα να προχωρήσει η διαδικασία με συλλογικές διαδικασίες, εκλογή επικεφαλής από τη βάση και συνέδριο για ενιαίο φορέα, «απάντησε» στους θιασώτες ενός ευρωπαϊκού μετώπου, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Κανένα δήθεν ευρωπαϊκό μέτωπο δεν αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιμένει στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς «απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ. και τις αδιέξοδες του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.
«Δεκανίκι δεν θα γίνει κανενός», υποστήριξε, φράση που πολύ δύσκολα πάντως θα μείνει αναπάντητη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, από τις δυνάμεις που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Για την παιδεία
«Περιοριστική, αντιφατική με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πραγματικότητα αλλά και τις επιλογές της (κυβέρνησης) σε άλλους κρίσιμους τομείς που αφορούν εργασιακά δικαιώματα», χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο τομέας Παιδείας του Κινήματος και ο βουλευτής, υπεύθυνος για θέματα παιδείας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «λογική εγκλωβισμού της πλειοψηφίας των ιδιωτικών σχολείων και για «πρόχειρη προσπάθεια που αντιβαίνει την εκπαιδευτική, εργασιακή και οικονομική πραγματικότητα», και προτείνει την επαναφορά των διατάξεων του 3848/10 που ρύθμιζαν τα εργασιακά ζητήματα στα ιδιωτικά σχολεία.
Στόχος οποιασδήποτε ρύθμισης για τα ιδιωτικά σχολεία, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, πρέπει να είναι η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί και η διατήρηση ενός σταθερού πλαισίου κρατικής εποπτείας, καθώς και να σέβεται και να προασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να ακυρώνει την ευελιξία και τη δυναμική που χαρακτηρίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία.
«Η εργασιακή ασφάλεια, σε συνδυασμό με την υγιή επιχειρηματικότητα και την τήρηση των κανόνων πρέπει να είναι η προτεραιότητα μιας σύγχρονης προοδευτικής πολιτικής», επισημαίνουν.
«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε μια επίδειξη αριστεροσύνης, εισηγείται στη Βουλή μια ρύθμιση περιοριστική, αντιφατική με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πραγματικότητα αλλά και τις επιλογές της σε άλλους κρίσιμους τομείς που αφορούν εργασιακά δικαιώματα.
Η πρόταση του υπουργείου απορρυθμίζει τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα