Ολα ανοιχτά για το κίνημα

Ούτε μέρα ηρεμίας για το ΠΑΣΟΚ. Το ασαφές πλαίσιο του συνεδρίου στο οποίο αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκίνησε νέο κύκλο συζητήσεων στην Χαριλάου Τρικούπη η οποία συγκλίνει μόνο σε ένα σημείο: η επόμενη μέρα δεν περιλαμβάνει τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης με ξεκάθαρο τρόπο τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξελιχθεί και πως η Ελιά μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά. Εναλλακτικά υπάρχει ο κίνδυνος της διάσπασης σύμφωνα με τον πρώην υπουργό.
Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τους συντρόφους της να ρίξουν βάρος στο κόμμα του το οποίο είναι ο πυλώνας και όχι στην Ελιά η οποία δεν έχει μέχρι ώρας αποτέλεσμα.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η πάγια θέση των παπανδρεϊκών που ούτε καν συζητούν το θέμα της απορρόφησης του κόμματος από την όποια Ελιά τότε κανείς σχηματίζει την πλήρη εικόνα των όσων διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Χαριλάου Τρικούπη.
Ενα ακόμα σημείο διαφοροποίησης είναι εκείνο των πολιτικών επιλογών καθώς πληθαίνουν οι φωνές που καλούν την ηγεσία στην σύναψη μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας πριν τον ανασχηματισμό.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και στις μελλοντικές συμμαχίες. Την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης απορρίπτει κατηγορηματικά την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ μια χαρά μπορεί να επιβιώσει και στην αντιπολίτευση, άλλα στελέχη κοιτούν ήδη προς την Κουμουνδούρου. Ρέππας, Σκανδαλίδης και Λαλιώτης είναι μεταξύ αυτών ενώ ακόμα και ο Γ. Παπανδρέου πρόσφατα αναφέρθηκε σε μια τέτοιου είδους συμμαχία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα