ΟΠΑΠ: Υψηλότερη σύσταση και τιμή-στόχος από Piraeus Securities

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 13,75 δολάρια, από 9 δολάρια προηγουμένως προχώρησε η Piraeus Securities, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε «outperform» από «neutral».

Σε έκθεση με ημερομηνία 8 Απριλίου 2014, η χρηματιστηριακή αποδίδει την κίνηση αναβάθμισης της σύστασης στο ισχυρό αναπτυξιακό προφίλ του ΟΠΑΠ (32,4% EBITDA CAGR), στις πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους, καθώς και στην γενναιόδωρη μερισματική πολιτική που θα υιοθετηθεί στο εξής.

Παράλληλα, αναθεωρεί το μοντέλο αποτίμησης και με βάση τον νέο WACC, αυξάνει την τιμή-στόχο στα 13,75 ευρώ, δηλαδή 24,4% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Piraeus Securities εκτιμά πως τα νέα παιχνίδια θα πυροδοτήσουν την ανάπτυξη του Οργανισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα Κρατικά Λαχεία θα ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους την Πρωτομαγιά, ενώ ο ΟΠΑΠ θα προσφέρει το παιχνίδι Πάμε Στοίχημα στο διαδίκτυο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Επίσης -συνεχίζει- η διοίκηση σχολίασε πως σχεδιάζει να εγκαταστήσει χιλιάδες VLTs έως τα τέλη του έτους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα