Οριστική (;) ρήξη της Super League με τον ΟΠΑΠ

Σε οριστική ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις της Super League με τον ΟΠΑΠ. Όπως έχουμε γράψει στην έντυπη έκδοση της «A», υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με το δικαίωμα προτίμησης του Οργανισμού αναφορικά με τη χορηγία του ελληνικού πρωταθλήματος, το οποίο δεν φαίνεται να ξεπερνιέται.
Βάσει της σύμβασης που είχε υπογραφεί πριν δύο χρόνια, ο ΟΠΑΠ διατηρεί το «δικαίωμα προτίμησης» (σ.σ. της τελευταίας προσφοράς), με τη Λίγκα να δεσμεύεται για την αποδοχή της. Τι σημαίνει ο επίμαχος όρος σε απλά… ελληνικά; Ότι αν μία εταιρεία καταθέσει πρόταση για τη χορηγία του πρωταθλήματος, ο ΟΠΑΠ οφείλει να ενημερωθεί και εφόσον επιθυμεί να καταθέσει αντιπρόταση, όπου π.χ. ακόμη και με μόλις ένα ευρώ παραπάνω να πλειοδοτήσει και επομένως η δική του προσφορά να είναι αυτή που τελικώς θα γίνει αποδεκτή.

Όπως υποστηρίζει η Λίγκα, η πρόταση του ΟΠΑΠ είναι τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία οι 690.000 αφορούν το ΦΠΑ, οι 500.000 είναι τα έξοδα υλοποίησης και απομένει το ποσό των 2.800.000 ευρώ, ως καθαρή χορηγία για τη Λίγκα, τα οποία δεν αρκούν ούτε για τα έξοδα των διαιτητών!
Εν πολλοίς στον Συνεταιρισμό θεωρούν ότι η προσφορά που του έγινε είναι εξαιρετικά «φτωχική» και… αναπολούν –τρόπος του λέγειν– την προ διετίας αντίστοιχη χορηγία (επί θητείας Λουρόπουλου) του ΟΠΑΠ, που ανερχόταν συνολικά σε 14.000.000 ευρώ. Φυσικά τα μεγέθη του 2013 δεν μπορεί να συγκριθούν με τα αντίστοιχα του 2015, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τη δημοσιονομική συγκυρία.
Σε κάθε περίπτωση στη λεωφόρο Κηφισού θεωρούν ότι το μεγάλο όπλο τη φαρέτρα τους κόντρα στη Super League παραμένει ο όρος του δικαιώματος προτίμησης, αν και στη Λίγκα κάνουν λόγο για έναν «άσο», ο οποίος ενδεχομένως να ανατρέψει τα δεδομένα. Συγκεκριμένα αναφέρονται σε έναν άλλο όρο της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ, βάσει του οποίου απαγορεύεται σε οποιαδήποτε ομάδα να κλείσει διαφήμιση με άλλη νομίμως λειτουργούσα στην Ελλάδα στοιχηματική εταιρεία. Και αυτός ο όρος χαρακτηρίζεται καταχρηστικός από τους ανθρώπους του συνεταιρισμού και εκτιμάται πως αν καταγγελθεί και κριθεί όντως η καταχρηστικότητά του, αυτόματα καταπέφτει ολόκληρη η σύμβαση, άρα και ο όρος του δικαιώματος της τελευταίας προτίμησης.

Υπό αυτές τις συνθήκες τα… κουκιά είναι μάλλον μετρημένα. Για παράδειγμα ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο ΟΠΑΠ να κάνει μία κίνηση «καλής θέλησης» και να αυξήσει κατάτι το ποσό της χορηγίας των €4.000.000 και τότε το μπαλάκι της αποδοχής ή όχι τη πρότασης να περάσει στη Λίγκα. Το τι κατάληξη θα έχει τελικά το σίριαλ μένει να αποδειχτεί.

Τελευταίο αλλά όχι έλασσον τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων: όλα τα χρόνια, από την ημέρα που ιδρύθηκε ο ΟΠΑΠ, το ελληνικό πρωτάθλημα απολάμβανε της χορηγίας του. Αν τελικά δεν ευοδωθούν οι επαφές, θα συμβεί για πρώτη φορά να μην χορηγεί ο ΟΠΑΠ το πρωτάθλημα, τα παιχνίδια του οποίου αξιοποιεί ποικιλοτρόπως.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα