«Ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασία τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και με το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά ο Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζει πως το 2o συνέδριο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία τις θέσεις της Κ.Ε. και έδωσε σαφή εντολή για την προώθηση της πολιτικής που υπηρετεί την έξοδο από την κρίση με δημοκρατία, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Εξηγεί πως στόχος είναι η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με διακριτή πολιτική έναντι της συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και του αριστερού λαϊκισμού που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, «η συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου που θα υπερβαίνει τις ασκούμενες συντηρητικές πολιτικές αλλά και την πολιτική αριστερού λαϊκισμού και θα προωθεί ένα συνεκτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση έχει συγκεκριμένη πολιτική βάση και αυτό ορίζει σε ποιους απευθύνεται.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, έχουμε τονίσει ότι έχει αποδεχθεί συντηρητικές επιλογές και μια λογική στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία. Στην ουσία παραπέμπει στο μέλλον μια οποιαδήποτε προσπάθεια για τη διαμόρφωση εναλλακτικής προοδευτικής λύσης. Η επιλογή συμπόρευσης μαζί του θα άλλαζε τον πολιτικό χαρακτήρα και θα εξουδετέρωνε την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος».
Αναφερόμενος στις εκλογές τόνισε πως «θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με συμμαχία που θα συγκροτήσουμε στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου, με αιχμή το αίτημα για αλλαγή των πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το αμέσως επόμενο διάστημα η εντολή του συνεδρίου μας θα αρχίσει να υλοποιείται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα