«Ο Βαρουφάκης εκμεταλλεύεται τη θέση του για προσωπικό όφελος»

Πολλές βολές για τις έως τώρα ακολουθούμενες πρακτικές της κυβέρνησης συνολικά, αλλά και μία σοβαρή αιχμή για την εν γένει παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, περιείχε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου.

Από τον τηλεοπτικό αέρα της ΝΕΡΙΤ ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την κρίση που εξήγγειλε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι το Μαξίμου παρουσιάζει έργο της προηγούμενης συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ως δικό του:

«Δύο εκατομμύρια πολίτες παίρνουν ρεύμα με κοινωνικό τιμολόγιο (μείωση 45%), σε 8 χιλιάδες οικογένειες παρέχεται ρεύμα δωρεάν, με συνεργασία της ΔΕΗ, δήμων και περιφερειών, 70.000 κοινωνικές υποδομές, πχ υποδομές που παρέχουν δωρεάν σίτιση, παίρνουν ρεύμα με 70% μείωση στην τιμή κι όλα αυτά ήταν δικό μας έργο» είπε ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση προσπαθώντας να πει στους πολίτες ότι υλοποιεί τις υποσχέσεις της παρουσιάζει το έργο που ήδη γινόταν ως δική της συνεισφορά. Κι ακόμη, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφαρμόστηκε πιλοτικά με χρήματα ΕΣΠΑ από τον Σεπτέμβριο σε 13 δήμους της χώρας. Θα γενικεύονταν σε πόλη τη χώρα το 2015, δηλαδή φέτος. Δεν περιλαμβάνεται όμως στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη βοήθεια στους οικονομικά αδύναμους. Κανείς δεν ξέρει γιατί…».

Ωστόσο, το μεγάλο «καρφί» ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ το φύλαγε για το τέλος και ήταν προσωπικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς ισχυρίστηκε ότι «ο υπουργός Οικονομικών εκμεταλλεύεται τη θέση του για προσωπικό όφελος, σε βάρος όμως των συμφερόντων της χώρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα