Ο Γιάννης αλλάζει τους κανόνες του μπάσκετ

Ξεχάστε το μπάσκετ που ξέρατε. Από τη νέα σεζόν, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ, μία ομάδα θα δοκιμάσει κάτι καινούριο. Θα παίξει με πλέι μέικερ έναν παίκτη με ύψος σέντερ. Τον Γιάννη Αντετοκούμπο.
Η αψεγάδιαστη σωματοδομή του, το εξωγήινο ταλέντο του, η διάθεσή του και ο επαγγελματισμός του και η εδώ και 1,5 μήνα δοκιμασία του σε αυτή τη θέση, υποχρέωσαν τον προπονητή των Milwaukee Bucks, Τζέισον Κιντ, να παραδεχθεί δημόσια το λάθος του. Άπειρος προπονητής γαρ, αδυνατούσε να πάρει το 100% από τον Γιάννη κι όταν έλλειψε λόγω προβλημάτων υγείας από τη θέση του, οι βοηθοί του έκαναν το τόλμημα. Χρησιμοποίησαν τον Αντετοκούμπο σε θέση «1». Από τότε το μπάσκετ άλλαξε σταθερές!
Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι λίγο να πούμε ότι προσαρμόστηκε αμέσως. Ως πλέι μέικερ απομακρύνθηκε από το καλάθι, αλλά αύξησε τα ριμπάουντ του και τους πόντους του! Με την μπάλα περισσότερη ώρα στα χέρια του δεν αύξησε τα λάθη του. Οι δε ασίστ του εκτοξεύτηκαν. Και να ήταν μόνο η επίθεση…
Παίζοντας πλέι μέικερ επιστρέφει πρώτος στην άμυνα και δεν επιτρέπει αιφνιδιασμούς. Χειρίζεται πανέξυπνα τα μπλοκ άουτ και φυσικά μετέχει στα ελάχιστα πικ-εν-ρολ που κατορθώνει η ομάδα του. Να είχε και καλύτερους συμπαίκτες.
Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι μόλις 21 και προφανώς έχει ακόμη πολλά να μάθει. Για το λόγο αυτό – και σε συνδυασμό με την αλλαγή θέσης – ο προπονητής του, Τζέισον Κιντ, άφησε να εννοηθεί πω ς το φετινό καλοκαίρι ο Έλληνας σούπερ-σταρ πρέπει να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στη θέση του πλέι μέικερ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πρόσφατη νουθεσία του Κόμπι Μπράιαντ, που του πρότεινε να δουλέψει το σουτ του όταν τελειώσει η σεζόν. Τι θα κάνει ο παθιασμένος με την Εθνική μας ομάδα, Γιάννης; Θα αφοσιωθεί στην επιπρόσθετη προπόνηση που του προτείνουν οι Αμερικάνοι ή θα έρθει τρέχοντας στο προ-Ολυμπιακό του Τορίνο τον Ιούλιο. Εκείνος θα επιλέξει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα