Ο «Δικέφαλος του Βορρά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο… Πούτιν!

Είναι προφανές πως τα γερμανικά ΜΜΕ έχουν αναλάβει την αποστολή να διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα κατά της Ελλάδας, δράττοντας κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται προκειμένου να παρουσιάσουν ευφάνταστα σενάρια και ιστορίες για… αγρίους!

Δίχως ρεπορτάζ, παρά μόνο με εκτιμήσεις, έντυπα όπως ο «Spiegel» και πολλά ακόμα, εμπλέκουν τον ΠΑΟΚ με τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, Αλέξη Τσίπρα και τον… πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν! Αφορμή αποτέλεσε η δημοσιότητα που πήρε το θέμα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία δημιουργήθηκε ακριβώς για να βγάλει τη θηλιά από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών και δη επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όπως αποδεικνύεται, μία μερίδα Γερμανών δημοσιογράφων, προφανώς σε εντεταλμένη υπηρεσία, χρησιμοποιεί την πάγια τακτική της… κοπτοραπτικής, παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση ως… φωτογραφική για τον ΠΑΟΚ, εμπλέκοντας στην ιστορία και πολιτικά παιχνίδια… παγκόσμιας εμβέλειας. Οι Γερμανοί, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζουν ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα νομοθέτησε τη συγκεκριμένη ρύθμιση προκειμένου να… χαρίσει κάποια εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο τον Ιβάν Σαββίδη, ώστε να κερδίσει την αποδοχή του Βλάντιμιρ Πούτιν!

Προφανώς, το ευφάνταστο αυτό σενάριο, το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο νοσηρό μυαλό του εμπνευστή του και σε καμία, μα καμία πηγή, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, ενόψει και του ταξιδιού που έχει προγραμματίσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη Ρωσία.

Επειδή η σπέκουλα έχει και τα όριά της, θα πρέπει να γνωρίζουν οι «καλοί» και «έγκριτοι» Γερμανοί δημοσιογράφοι, πως η ρύθμιση των 100 δόσεων προσφέρει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και πολίτες, διασφαλίζει τη λειτουργία τους, αποσοβεί τον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και δημιουργεί την προοπτική για νέες θέσεις, αποφέροντας παράλληλα ένα ικανό ποσό στο κρατικό ταμείο, το οποίο, σε διαφορετική περίπτωση, θα παρέμενε ανείσπρακτο, ακριβώς λόγω της έλλειψης ρευστότητας που μαστίζει την ελληνική αγορά.

Όσο για τα χρήματα που… χαρίζονται, στο σημείο αυτό η σπέκουλα ξεπερνά τα όρια ακόμη και των… εντολοδόχων των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, καθώς η ρύθμιση των 100 δόσεων προβλέπει το «haircut» προστίμων, τόκων και προσαυξήσεων και σε καμία περίπτωση του κεφαλαίου που οφείλεται. Η δε έκπτωση, είναι ανάλογη του ποσοστού χρέους που καταβάλει άμεσα ο ενδιαφερόμενος.

Δυστυχώς, η γερμανική κοινή γνώμη παραπληροφορείται καθημερινά για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, από δημοσιογράφους σε εντεταλμένη υπηρεσία, με στόχο να διασύρουν τη χώρα μας παγκοσμίως και να διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα. Η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στην προπαγάνδα μερίδας του γερμανικού Τύπου και να καταφύγει σε πιο δυναμικές ενέργειες, όχι για να ελέγξει την κριτική και το ρεπορτάζ, αλλά για σταματήσει ο αδυσώπητος διασυρμός μίας χώρας που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να επιβιώσει.

Αποτελεί χρέος της εκάστοτε Κυβέρνησης να διαφυλάξει τη χώρα από τη σπέκουλα και την προπαγάνδα και να προασπίσει το κύρος της με κάθε ένδικο ή μη μέσο, καθώς ανάλογα δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει και εξακολουθούν να προκαλούν, ανεπανόρθωτες ζημιές στην προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από τον βούρκο που την οδήγησαν τα δικά της λάθη, αλλά και οι «σωτήριες» λύσεις που της πρότειναν οι «φωστήρες» των θεσμών και ιδιαίτερα η γερμανική πολιτική φιλοσοφία της λιτότητας και του κοινωνικού διασυρμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα