Ο κόσμος θέλει πρωτάθλημα

Ένα… τρίποντο μακριά από την πρόκρισή του στη φάση των «32» του Europa League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και είναι η μόνη ελληνική ομάδα από τις συνολικά τρεις (Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης οι άλλες δύο) που συμμετείχαν στην τελική φάση της διοργάνωσης και έχει ακόμα ελπίδες να προκριθεί.

Αυτό το γεγονός από μόνο του όμως, δεν φαίνεται να συγκινεί και ιδιαίτερα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που στο ματς-τελικό κόντρα στην Γκινγκάμπ στην Τούμπα θέλει μόνο νίκη, αλλά όπως διαρρέεται τις τελευταίες μέρες το γήπεδο θα έχει περίπου 50% πληρότητα. Ο ρυθμός προπώλησης των εισιτηρίων ήταν υποτονικός και δεν θυμίζει σε τίποτα έναν ευρωπαϊκό μεγάλης σημασίας.

Μάλιστα, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ο «Δικέφαλος» δεν παίζει εντυπωσιακό σε συγκεκριμένους αγώνες ποδόσφαιρο, ούτε ότι βρίσκεται εκτός στόχων (1ος στο πρωτάθλημα, μέσα στο Κύπελλο, μέσα στην Ευρώπη), ούτε ότι δεν έχει πραγματοποιήσει μεγάλες νίκες.

Τι μας δείχνουν όλα αυτά;

Ότι ειδικά τη φετινή σεζόν, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ζει και αναπνέει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και όλα τα άλλα όχι απλά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αλλά περνούν από το μυαλό του οπαδού ως κάτι το αδιάφορο μπροστά στην κατάκτηση του τίτλου.

Σίγουρα, μεγάλο ρόλο σε αυτή την κατάσταση παίζει και η «στενή» οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, ωστόσο ακόμα και στο δίλημμα Ευρώπη ή Ελλάδα η απάντηση που δίνουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι «δαγκωτό» πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα