Στον Άρειο Πάγο κρίνεται ο γάμος των ομόφυλων

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τα δύο ομόφυλα ζευγάρια , ο γάμος των οποίων τελέστηκε στην Τήλο το 2008.

Κι αυτό γιατί  το Εφετείο Δωδεκανήσου έκρινε ανυπόστατους νομικά τους γάμους των δύο ομόφυλων ζευγαριών.

Έτσι τα ζευγάρια προσέφυγαν, όπως είχαν το δικαίωμα, στον Άρειο Πάγο, με αίτηση αναίρεσης κατά της εφετειακής απόφασης.

Οι προσφυγόντες είναι αποφασισμένοι σε περίπτωση που χάσουν την υπόθεση στον Άρειο Πάγο να προσφύγουν σχετικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της χώρας μας, καθώς πριν από λίγο καιρό το εν λόγω δικαστήριο είχε καταδικάσει την Ελλάδα για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ

Επισημαίνουν οι προσφεύγοντες στην αίτηση τους που θα συζητηθεί στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου:

«Είμαστε Έλληνες άνδρες και φυσικά πρόσωπα του ίδιου φύλου. Αποφασίσαμε μετά από μακροχρόνια, σοβαρή, μόνιμη και σταθερή σχέση, που στηρίζεται στον σεβασμό, στην αγάπη, στο συναίσθημα και αφού δοκιμάσαμε τις προσωπικές σχέσεις στον χρόνο διαμένοντας επί αρκετά χρόνια συνεχώς στο ίδιο σπίτι και διαθέτοντας κοινά οικονομικά και δημιουργώντας κοινούς στόχους για το μέλλον να επισημοποιήσουμε τη σχέση που ήδη είχαμε και να λάβουμε την ίδια προστασία της πολιτείας όπως όλοι υπόλοιποι πολίτες της χώρας μας».

Υποστηρίζουν ότι εσφαλμένα το Εφετείο δέχτηκε ότι δεν αποτελεί παρέμβαση στην οικογενειακή τους ζωή η απόφαση του εισαγγελέα να καταθέσει αγωγή ζητώντας να κηρυχτεί άκυρος ο γάμος τους.

«Αναμφίβολα πρόκειται για επέμβαση και μάλιστα καταλυτική τόσο στην ατομική μας ζωή, αφού προσπαθεί να προσβάλει και να ακυρώσει τα δικαιώματά μας στην προσωπική μας ανάπτυξη και στην καθιέρωση διαπροσωπικών ανθρωπίνων σχέσεων. Για τη σύναψη του πολιτικού γάμου σε κανένα νομοθετικό κείμενο που ισχύει στη χώρα μας, οιασδήποτε μορφής, δεν υπάρχει ως προϋπόθεση η διαφορετικότητα του φύλου».

Τονίζεται ακόμα στην αίτηση αναίρεσης  ότι η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να επιφυλάσσει ομοιόμορφη μεταχείριση των προσώπων που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα