Νόμος… Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό!

Με μοναδικό κερδισμένο τον Μάρκους Μπεργκ ολοκληρώθηκε το σίριαλ της αναπροσαρμογής του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώνοντας πλήρως και σε κάθε του λεπτομέρεια το ρεπορτάζ των τελευταίων τριών εβδομάδων στην «Α»!

Ο διεθνής επιθετικός του «τριφυλλιού» επέβαλλε τους όρους του στη νέα συμφωνία, καθώς δεν δέχτηκε να συμπεριληφθεί συγκεκριμένη ρήτρα στο συμβόλαιό του, γεγονός το οποίο αποτέλεσε εξ αρχής το «αγκάθι» της όλης διαπραγμάτευσης. Ο Μπεργκ δεν ήθελε εξ αρχής ρήτρα, κάτι το οποίο είχε αποκαλύψει η «Α» από το φύλλο της 22ας Νοεμβρίου! Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να «περάσει» ρήτρα 4-5 εκατομμυρίων στο νέο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως, επέμεινε και τελικά πέτυχε το στόχο του.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τους «πράσινους», ο Μπεργκ θα πάρει αύξηση των συνολικών αποδοχών του περίπου στο 40%. Το κυρίως μέρος θα προέρχεται από τα μπόνους που έχουν προβλεφθεί, είτε για κατάκτηση τίτλων και επίτευξη συγκεκριμένων γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, είτε για πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Europa League και του Champions League, κάτι το οποίο επίσης είχατε διαβάσει εγκαίρως στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της «Α». Επίσης, επεκτάθηκε η χρονική διάρκεια του συμβολαίου κατά έναν χρόνο, ενώ ο Μάρκους Μπεργκ ζήτησε και έλαβε διαβεβαιώσεις – δεσμεύσεις, ότι ο Παναθηναϊκός θα συζητήσει σοβαρά οποιαδήποτε πρόταση φέρει ο μάνατζέρ του από ομάδα του εξωτερικού.

Όλα καλά, λοιπόν, για τον… Μπεργκ, καθώς απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για την επικύρωση της συμφωνίας, η οποία είχε ολοκληρωθεί από τα μέσα της εβδομάδας. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, θεωρούν άστοχο τον επικοινωνιακό χειρισμό, καθώς η έκταση και η διάρκεια που έλαβε το σίριαλ, ευνόησε την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Με δεδομένες τις αντιδράσεις σε περίπτωση «ναυαγίου», η διοίκηση υποχρεώθηκε σε ανασύνταξη στο θέμα της ρήτρας, με αποτέλεσμα ο μάνατζερ του παίκτη να επιβάλλει εξ ολοκλήρου την αρχική του θέση, ενώ είχε πέσει στο τραπέζι και η πρόταση για μικρότερη – των 5 εκατομμυρίων – ρήτρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα