Ο Μαυρίας λύνει τα χέρια του Αναστασίου

Λύσεις, επιλογές, εναλλακτικές… Τρεις λέξεις, τις οποίες ο Παναθηναϊκός μόχθησε πολύ για να αποκτήσει, παρότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Η έλευση του Χάρη Μαυρία στην ομάδα του «τριφυλλιού» επί της ουσίας λύνει τα χέρια του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος, πλέον, δύναται να εφαρμόσει το αγωνιστικό πλάνο που έχει στο μυαλό του για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Η έλλειψη ενός καθαρού δεξιού εξτρέμ, υποχρέωνε τον τεχνικό των «πράσινων» να καταφεύγει σε πρόχειρες λύσεις, είτε με τη χρησιμοποίηση του Κάρλος Ζέκα, είτε με αλλαγή του συστήματος, το οποίο… έγερνε απελπιστικά προς την αριστερή πλευρά!

Το προβλέψιμο που χαρακτήριζε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» των «πράσινων», οι οποίοι πέταξαν ουκ ολίγους «φθηνούς» βαθμούς στο πρωτάθλημα, καθώς και δύο προκρίσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Τι αλλάζει με την παρουσία του Χάρη Μαυρία; Με την κάλυψη της δεξιάς πλευράς, απελευθερώνεται τόσο ο Κάρλος Ζέκα, όσο και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος πιθανότατα θα αγωνιζόταν σε κάποια παιχνίδια στη συγκεκριμένη θέση. Αυτό συνεπάγεται την ισχυροποίηση στον άξονα της μεσαίας γραμμής και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Παράλληλα, ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει την ευχέρεια να εφαρμόσει το ολλανδικό μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο προϋποθέτει την απόλυτη ισορροπία σε όλες τις πλευρές και την εναλλαγή του τρόπου των επιθέσεων προς την αντίπαλη εστία.

Όλα αυτά βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει έστω και λιγοστές, πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι από τη φετινή σεζόν. Μετά τον αποκλεισμό από το Europa League και το κύπελλο, ο στόχος που απομένει στο «τριφύλλι» είναι κατά πρώτο λόγο η 2η θέση στο πρωτάθλημα και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι εξελίξεις, το θαύμα της διεκδίκησης του τίτλου. Για να παραμείνει στο… κόλπο η ομάδα, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του αξιόμαχου, όπως έχει αποδείξει την τρέχουσα περίοδο, Παναιτωλικού και να περιμένει το αποτέλεσμα από το ντέρμπι της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, για να γνωρίζει που… βαδίζει και που μπορεί να φτάσει.

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι δύσκολο και για τον λόγο αυτόν, τόσο ο Γιάννης Αναστασίου, όσο και η διοίκηση, προειδοποίησε τους παίκτες να παραμείνουν προσηλωμένοι στην προσπάθειά τους και να μην σκέφτονται ο,τιδήποτε αφορά την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα