Ο Μπλάτερ «κάρφωσε» τον Πλατινί για φοροδιαφυγή

Τον… σταυρό του μαρτυρίου στις πλάτες του Μισέλ Πλατινί επιχειρεί να φορτώσει ο Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, «κάρφωσε» τον Γάλλο πρόεδρο για φοροδιαφυγή!

Όπως δήλωσε ο Ελβετός πρόεδρος της FIFA, το ποσό που παρουσιάζεται να έχει δώσει στον Πλατινί, όντως ενεκρίθη από τον ίδιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε προηγηθεί, με τον Γάλλο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή στον ρόλο του συμβούλου, από το 1998, έως το 2002. Ωστόσο, όπως δήλωσε στην ελβετική τηλεόραση, τα χρήματα δόθηκαν δίχως απόδειξη, σε ένα είδος «συμφωνίας κυρίων»!

Με… απλά ελληνικά, ο Μπλάτερ είπε πως ο ίδιος δεν χρημάτισε τον Πλατινί για να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, αλλά αποπλήρωσε τον Γάλλο για παλαιότερες υπηρεσίες που είχε προσφέρει ως σύμβουλος, για τις οποίες όμως, δεν του έκοψε απόδειξη! Προφανώς, για να αποφύγει τους φόρους. Τουτέστιν, αυτό ονομάζεται… φοροδιαφυγή!

Η απουσία αποδείξεων βαρύνει σαφώς και τους δύο, ωστόσο, εκείνος που φοροδιαφεύγει είναι ο Μισέλ Πλατινί, ενώ ο Σεπ Μπλάτερ απλώς συνεργεί. Με άλλα λόγια, ο Ελβετός πάει για πλημμέλημα και ο Γάλλος για κακούργημα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα