Ο πρωθυπουργός του Ιράκ προειδοποίησε την Τουρκία με πόλεμο

Με πόλεμο προειδοποίησε την Τουρκία ο πρωθυπουργός του Ιράκ. Σε απάντηση στην τουρκική επιμονή να λάβει μέρος η Τουρκία στη στρατιωτική επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, ο ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι δήλωσε ότι η Βαγδάτη δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά ζητήματα άλλης χώρας και ότι θα απαντήσει [στρατιωτικά] σε απρόσκλητες ξένες επεμβάσεις στο Ιράκ.

Ο Αμπάντι έκανε ξεκάθαρο ότι οι Ιρακινοί, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, καταβάλλουν όλες τις προσπάθειες για να απελευθερώσουν τη γη τους από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένης και της Ταλ Αφάρ όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Τουρκμένοι Ιρακινοί.

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί το Ιράκ.

Αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, που ξεκίνησε ο ιρακινός στρατός και οι Κούρδοι Πεσμεργκά στις 17 Οκτωβρίου, είπε ότι η προσπάθεια είναι να ολοκληρωθεί η επιχείριση σύντομα και με τις λιγότερες απώλειες.

Να σημειωθεί εδώ ότι η ιρακινή φιλοκυβερνητική σιιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι αναμένει μια εντολή του πρωθυπουργού του Ιράκ για να επιτεθεί στα τουρκικά στρατεύματα που έχουν στρατοπεδεύσει κοντά στην πόλη Μπασίκα εδώ και ένα χρόνο, στα βόρεια της Μοσούλης και ότι εάν η Τουρκία, που συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά της με το Ιράκ, αποπειραθεί να εισβάλει τότε θα επιτεθούν στον τουρκικό στρατό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα