Ο πρόεδρος του ΣτΕ δημοσίευσε το email του Χαρδούβελη προς την τρόικα

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις κυβέρνησης και δικαστών , ενώ “λάδι στη φωτιά” φαίνεται ότι ρίχνει η κίνηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζου να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ανωτάτου δικαστηρίου ολόκληρο το κείμενο των 47 σελίδων με τις απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη  προς την τρόικα.

Η κίνηση αυτή , πρωτοφανής στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, ερμηνεύεται ως ένδειξη μεγάλης δυσαρέσκειας εκ μέρους του ανώτατου δικαστή, ο οποίος φαίνεται οτι θέλει να καταδείξει πως το mail(το οποίο εχει ήδη δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο) δεν περιλαμβάνει τις απαιτήσεις των δικαστών και την πρόθεση της κυβέρνησης για συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωσαν.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ο κ. Ρίζος αναφέρει:

«Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».

Πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ρίζο, τονίζουν ότι η  ενέργεια αυτή του προέδρου του ΣτΕ, αποσκοπεί καθαρά στην ενημέρωση των συναδέλφων του, εν όψει των ζητημάτων που εκκρεμούν στο δικαστήριο, αλλά και αυτών που λέγεται ότι θα έρθουν προς επίλυση.Δεν πρέπει να λησμονείται ότι τη ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης) για να ελέγξει εάν μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών που είχε δώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συμμορφώθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των  ένστολων όλων των Σωμάτων. Παράλληλα, οι δικαστικές στα σάιτ τους έχουν αναρτήσει υποδείγματα των νέων  αγωγών  που θα κατατεθούν στο Μισθοδικείο κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Οι νέες αυτές αγωγές αφορούν τις αναδρομικές διαφορές  των αποδοχών  τους για το διάστημα από 1.8.2012 έως 30.6.2014.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα